Майстер - клас Сайка С.В.

21 жовтня 2014 року на базі Червонокостянтинівської ЗШ І – ІІІ ступенів відбулося засідання майстер – класу Сайка С.В., вчителя інформатики з проблеми: «Формування професійної компетентності учителів інформатики з інформаційних технологій із метою організації роботи з обдарованими учнями»

Головною метою майстер – класу є формування професійної компетентності вчителя, підготовка до розв’язання оліміпадних задач з програмування та організація роботи з обдарованими учнями.

Майстер – клас відкрила методист РМК Ошега З.С., яка акцентувала увагу присутніх на участі обдарованої молоді в учнівських конкурсах, олімпіадах з інформатики.

/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2205_resize.JPG/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2201_resize.JPG

На занятті керівник майстер – класу ознайомив слухачів із Online системою проведення олімпіад Ejudge, що надає можливість розв’язувати олімпіадні завдання з програмування та перевіряти розв’язки задач в автоматичному режимі.

Сергій Валентинович поділився власним досвідом роботи щодо формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики та системою роботи з обдарованими учнями. Продемонстрував власний підхід підготовки обдарованих учнів до учнівських олімпіад, конкурсів з інформатики та підготовки вчителя до розв’язання задач з програмування.

/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2192_resize.JPG/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2191_resize.JPG

Педагоги познайомилися із методикою, технологією та способами розв’язання олімпіадних завдань, отримали поради та здобули практичні навички роботи, ознайомилися із типами задач та різними мовами програмування для розв’язування цих задач.

Звернув увагу вчителів інформатики на окремі помилки, у ході виконання завдань та основні етапи розв’язування олімпіадних задач з інформатики: аналіз умови задачі, побудова математичної моделі, реалізація алгоритму розв’язку мовою програмування, тестування та відлагодження розв’язку, здача розв’язку на перевірку.

/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2193_resize.JPG

Слухачам надано адреси веб – порталів, серверів та сайтів для завантаження систем з розв’язку задач з програмування:

http://www.e-olimp.com.ua/,

http://www.olymp.vinnica.ua/, http://acm.lviv.ua/,

http://downloads.sourceforge.net/project/dev-cpp/Binaries/Dev-C%252B%252B+4.9.9.2/devcpp-4.9.9.2_setup.exe, http://www.freepascal.org/download.var

У ході практичної частини майстер – класу вчителі аналізували задачі з інформатики різної складності (масиви, НСК, сортування) та розв’язували олімпіадні задачі в середовищі Cоntester, використовуючи мову програмування С+ та мали можливість перевірити свої розв’язки.

/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2206_resize.JPG/Files/images/mayster_-_klas_sayka/21102014/SAM_2208_resize.JPG

Учасники майстер – класу отримали методичну та практичну допомогу в організації роботи з обдарованими учнями, з’ясували проблемні питання, обмінялися досвідом та отримали для використання в роботі матеріали з даної теми.

Слухачам було задано і домашнє завдання – підготувати розв’язки до задач з програмування за розділами, використовуючи середовище Cоntestеr та різні Інтернет – ресурси.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.