On-line зустріч учителів фізики, хімії, біології закладів освіти району в рамках районного Інтернет-семінару

17 грудня 2020 року о 14.00 відбулася оn-line зустріч у сервісі Google Meet учителів фізики, хімії, біології закладів загальної середньої освіти району у рамках районного інтернет - семінару вчителів фізики, хімії, біології з проблеми " Використання STEM -технологій на уроках природничих дисциплін".

У ході зустрічі завідувач районного методичного кабінету - Ошега З.С. презентувала сторіки блогу Інтернет - семінару https://2020-stem.blogspot.com/p/on-line.html. Звернула увагу педагогів на сторінку "Методичні рекомендації", де розміщенні нормативні документи зі STEM -освіти, STEM - ресурси, проекти, заходи, уроки, вебінари з природничих дисциплін та інше...

Біла В.М., завідувач Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів , філії Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів представила досвід роботи педагогів закладу та презентувала матеріально - технічну базу закладу з питань упровадження STEM - освіти.

Чудний О.В., учитель фізики Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів та Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів презентував сучасний програмний інструмент для педагогів Corinth3D з понад 1500 науково підтвердженими 3D-моделями, які забезпечують створення захоплюючих освітніх програм для початкових та середніх шкіл.

Сorinth3d— це провідний навчальний посібник для навчання біології людини, тварин і рослин, хімії, фізиці, математиці, геології, астрономії, палеонтології чи історії, який можна використовувати у школі на ПК, планшеті, сенсорній панелі, інтерактивній дошці, онлайн чи офлайн. Corinth пропонує інтерактивний тривимірний контент, який посилює участь учнів у навчанні та робить навчання більш ефективним.

У ході заняття, Ошега Зоя Семенівна , ознайомила учасників семінару із роботою у середовищі Google Meet та пакетом хмарних сервісів Google Suite for Education, які активно можна впроваджувати під час дистанційного навчання. Показала практично, як можна створювати онлайн зустрічі , надсилати запрошення слухачам, створювати календарі із посиланнями на онлайн уроки. Розглянули із педагогами як можна презентувати екран комп"ютера для учнів , та як налаштувати роботу у сервісі. Платформа є доволі зручною та інтуїтивно зрозумілою в користуванні. Для того, щоб перейти на онлайн - урок треба мати посилання на нього або запрошення на електронній пошті та в цілому і все. Головне, щоб працювали динаміки, мікрофони на комп'ютері чи телефоні та був інтернет. Навіть вхід в обліковий запис Google не є обов'язковим. У сервісі Gооgle Meet можна демонструвати власний робочий стіл. Учні одночасно бачуть вчителя, однокласників та пояснення на екрані . А також, учасники Інтернет - семінару, познайомилися ще одним із сервісів Google - Jamboard (презентаційна онлайн дошка).

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.