Заняття школи комп*ютерної грамотності для педагогів Володимирівського сектору

16 грудня 2020 року керівником районного методичного кабінету - Ошегою З.С. було проведено заняття школи комп*ютерної грамотності для вчителів - предметників Володимирівського сектору з проблеми " Google - сервіси у роботі вчителя - предметника".

У ході заняття слухачі ознайомилися із роботою у середовищі GOOGLE CLASSROOM , сервісом Google Meet та пакетом хмарних сервісів Google Suite for Education. А також педагоги, у ході заняття, познайомилися ще із одним сервісом Google - jamboard (презентаційна онлайн дошка)

Чому саме Google classroom? По-перше, він не такий важкий, як більшість сервісів і з ним можна працювати при слабкому інтернеті. По-друге, він добре відтворюється як на стаціонарних комп’ютерах і різноманітних лептопах так і на смартфонах.

Google Classroom є унікальним додатком Google, оскільки розроблена саме для освітніх потреб. Ця платформа дозволяє використання вчителем усіх інтегрованих інструментів пакету Google Suite, наприклад, Google Drive і Gmail, Google Form G+.

Педагоги у ході заняття також опрацювали додаток «Google Meet» , який можна активно використовувати під час дистаційного навчання

Дистанційне навчання так чи інакше передбачає використання електронних навчальних уроків, які дозволяють зручно розміщувати або опрацьовувати матеріал для занять, містить ресурси для надсилання та перевірки робіт, журнал оцінок, форуми для спілкування тощо. Проте далеко не завжди, як показує практика, даних можливостей достатньо. В межах дистанційного навчання чи не найбільш гострим стало питання про голосове спілкування в режимі онлайн. Учні , як правило, обирають найбільш інтуїтивно зрозумілі сервіси для комунікації.

Платформа є доволі зручною та інтуїтивно зрозумілою в користуванні. Для того, щоб перейти на онлайн - урок треба мати посилання на нього або запрошення на електронній пошті та в цілому і все. Головне, щоб працювали динаміки, мікрофони на комп'ютері чи телефоні та був інтернет. Навіть вхід в обліковий запис Google не є обов'язковим. у сервісі Gооgle Meet можна демонструвати власний робочий стіл. Учні одночасно бачуть вчителя, однокласників та пояснення на екрані .

Ошега З.С., керівник школи зауважила, що більшість педагогів добре знайомі з Google- сервісами завдяки пошуковій системі та пошті. Однак в арсеналі Google - сервісів є сотні менш відомих, але в той же час корисних продуктів.

Google сервіси– це не тільки безмежні розваги, а невід'ємний помічник у навчанні, кожного сучасного, як вчителя так і учня. Найпопулярнішими серед них в наш час є:Google Search,Google Images, Gmail,Google Maps,Google Docs, YouTube,GoogleTranslate, Blogger,Google Sites,Google Drive,Google Class.

Для педагогів було презнтовано матеріали на сайті МОН України з питань упровадження дистанційного навчання. Ознайомилися також із платформою для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів "Всеукраїнська школа онлайн" а також опрацювали 10 порад щодо дистанційного навчання .

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.