Онлайн семінар - практикум вихователів ЗДО району

12 жовтня 2020 року на базі Іванівського ЗДО «Мрія» дистанційно проведено семінар-практикум вихователів закладів дошкільної освіти району з проблеми «Сучасне інтегроване заняття як одна із основних форм організації навчання дошкільників». Для дистанційної роботи використано додатки Google, YouTube канал, блог методиста РМК Сердюк В.Г.

У ході теоретичної частини вихователі ознайомилися із презентацією «Сучасне інтегроване заняття як одна із основних форм організації навчання дошкільників», виступом «Інтегроване заняття: види та форми», що підготувала Олена Гасенко, завідувач Іванівського ЗДО «Мрія». Наталія Черкас, керівник РМО, вихователь Володимирівського ДНЗ «Малятко» підготувала порівняльний аналіз Освітньої програми для дітей від 2 до 7 років «Дитина» (2016 та 2020 року видання), методичні рекомендації РМО.

Вихователі мали можливість ознайомитися із роботою вихователя Іванівського ЗДО «Мрія» Наталії Мар’янової з проблеми семінару. Педагоги переглянули фрагменти організованої освітньої діяльності з дошкільнятами: інтегрованого заняття, що проведено за методикою Н. Гавриш, проведення логопедичних вправ.

На спільній презентації учасники семінару обмінялися досвідом роботи щодо проведення інтегрованих занять.

Педагоги переконалися, що інтегровані заняття більш цікавіші для дітей, оскільки допомагають вирішувати більшу кількість завдань, на одному занятті використати різні методи і прийоми, педагогічні та інформаційно-комунікаційні технології, інші засоби навчання. Це така організація освітнього процесу в закладі дошкільної освіти, за якої кожна дитина бере активну участь в процесі пізнання. На інтегрованих заняттях акцент ставиться на самостійній пізнавальній діяльності дітей, створенні проблемних ситуацій з урахуванням вікових особливостей дітей та логіки навчального матеріалу.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.