Онлайн -конференція із учителями початкових класів

13 травня 2020 р. відбулася онлайн-конференція з учителями початкових класів з теми «Освітній процес учнів початкових класів в умовах дистанційного навчання».

Формат проведення: онлайн-конференція на платформі ZOOM.

Учасники - педагоги закладів освіти району активно долучились до роботи та поділились методичними напрацюваннями щодо навчання у дистанційному форматі.

Одним із найактуальніших питань було, зокрема, використання педагогами засобів та інструментів для створення комунікативного простору з учнями та батьками. Слід зазначити, що, за теперішніх обставин, вчителі ефективно використовують оптимальні для молодших школярів засоби обміну інформацією для вчасного проведення оцінювання учнів (1-2 класи – формувального та підсумкового, 3-4 класи – поточного, формувального та підсумкового (тематичного, семестрового, річного).

Завідувач РМК Ошега Зоя Семенівна акцентувала увагу на необхідності постійного удосконалення вмінь та навичок щодо використання технологій дистанційного навчання. Зокрема, на відеоконференції було представлено посібник, випущений ГО «Смарт освіта» та МОН «Організація дистанційного навчання в школі. Методичні рекомендації», у якому представлено узагальнений досвід дистанційного навчання.

Методист Кудряхіна Олена зробила огляд нормативних документів щодо підсумкового оцінювання та організованого завершення 19/20 навчального року (листи, накази МОН, наказ завідувача сектору освіти Петрівської РДА від 22 квітня 2020р. № 70 «Про проведення підсумкового оцінювання та організоване завершення 19/20 навчального року у закладах загальної середньої освіти району».

Чмєль Марина Сергіївна, вчитель Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Петрівської І-ІІІ ступенів розповіла колегам про Сертифікацію вчителів початкових класів-2020 та алгоритм дій учасника («ЗНО для вчителів», самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності, вивчення експертами практичного досвіду роботи учасників сертифікації). Марина Сергіївна уже пройшла два етапи Сертифікації і побажала колегам вірити у себе та демонструвати фахову майстерність за межами навчальних закладів.

Бережна Світлана Миколаївна, вчитель Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Петрівської І-ІІІ ступенів зацікавила присутніх розповіддю про освітній проєкт для початкової школи «На крилах успіху», - разом з Чмєль Мариною Сергіївною вони розкрили переваги проєкту: підвищення інтересу учнів до навчання, побудова навчально-виховного процесу на засадах взаємної довіри й поваги, покращення здоров'я, індивідуалізація шкільних освітніх середовищ, ефективна взаємодія усіх учасників освітнього процесу… та висловили сподівання на те, що незабаром почнуть працювати за інноваційною, сучасною освітньою програмою.

Також учасників поінформовано про проєкт Професійного стандарту вчителя за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти» та можливість прийняти участь у громадському обговоренні зазначеного документу (з 5.05 по 20.05.20р.).

По завершенні відеоконференції учасники побажали усім здоров'я та висловили надію на повернення до звичного шкільного життя.

/Files/images/00/dn/97501992_2384878055067998_544519686113460224_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.