Районна відеоконференція-зустріч вчителів закладів освіти району із письменницею із Хмельниччини Оксаною Радушинською.

07 травня відбулася районна відеоконференція-зустріч вчителів закладів освіти району із письменницею із Хмельниччини Оксаною Радушинською. Метою конференції було познайомити вчителів-філологів із особистістю письменниці, її творчим доробком. Перед учасниками конференції постала неординарна особистість. Незважаючи на те, що письменниця пересувається в інвалідному візку, вона веде активний спосіб життя. Оксана Петрівна - член Хмельницької міської літературної спілки «Поділля», членНаціональної спілки журналістів України, член Міжнародної Співдружності письменницьких Спілок таНаціональної спілки письменників України, член Міжнародної громадської організації «Жінка ІІІ тисячоліття», кавалерордена княгині ОльгиІІІ ступеня.

Оксана Радушинська, директор Хмельницької обласної дитячої бібліотеки імені Тараса Шевченкка Валентина Черноус, бібліотекар Олена Цісарук презентували учасникам відеоконференції проект «Особлива книга для особливих дітей» за повістю Оксани Петрівни «Метелики в крижаних панцирях». Сюжет книги не залишив байдужим жодного із слухачів. Перед учасниками конференції постала зворушлива історія дівчинки в інвалідному візку Яринки, яка в одну мить в автомобільній катастрофі втратила свою сім’ю і можливість ходити. Вона стала метеликом - красивим зовні, з трепетною, ніжним серцем, але з постійним болем - як фізичним, так душевним: вона не така, як інші. Ця тринадцятирічна дівчинка пройшла чимало випробувань, і за до домогою рідних, друзів, добрих і щирих людей, які зустрілися на її життєвому шляху, зуміла не замкнутися в крижаному панцирі, а здійснити свою мрію...

Книга варта того, щоб її прочитав кожен. Вона вчить добра, милосердя, розуміння дітей та й дорослих, які в міру життєвих обставих опинилися в життєвих обставинах, що відрізняють їх від інших. Книга вчить мріяти, вірити, жити. Як приклад цього життєвий і творчий шлях самої письменниці, яка теж із кришталевого метелика виросла в сильну, творчу особистість.

Учасники конференції змогли поставти запитання як самій письменнниці, так і авторам проекту, познайомитися із аудіокнигою «Метелики в крижаних панцирях», людьми, які допомагали озвучувати аудіокнигу, висловити враження від книги і своє захоплення особистістю авторки. Із надією на нові, уже не в форматі відеоконференції, зустрічі відеоконференція завершилася.

Учителі району вдячні Оксані Радушинській, Валентині Черноус, Олені Цісарук за їхню участь у відеоконференції, а також учительці Іскрівської ЗШ І-ІІІ ст. Марині Захарчук, уродженці Хмельниччини, яка надала допомогу в організації відеоконференції.

/Files/images/00/dn/изображение_viber_2020-05-08_10-20-43.jpg/Files/images/00/dn/изображение_viber_2020-05-08_10-21-05.png/Files/images/00/dn/изображение_viber_2020-05-08_10-21-27.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.