Інтернет-семінар учителів української мови та літератури

Із 21 по 24 квітня на базі Новостародубської ЗШ І-ІІІ ст. Пройшов районни інтернет-семінар учителів української мови та літератури із проблеми «Використання нових педагогічних технологій на уроках української мови та літератури, зорієнтованих на індивідуальний розвиток особистості». Метою семінару було показати шляхи правильного вибору та використання сучасних педагогічних технологій – як вибору стратегії, пріоритетів, системи взаємодії, тактик навчання та стилю роботи вчителя-словесника з учнем із метою індивідуального розвитку особистості, формування ключових компетентностей, необхідних для гідного життя в суспільстві.

Учителі-словесники школи представили колегам напрацювання з теми семінару. Після теоретичної частини філологи району віртуально побували на методичному гуртку, який провела Короткова І.І. «Нова редакція «українського правопису: основні зміни, які потрібно знати вчителю».

Учителями української словесності школи своїм колегам був також представлений методичний вернісаж «Відсучасних педагогічних технологій–до ефективного розвитку компетентної особистості», де були узагальнені напрацювання з проблем «Дослідницька робота як фактор розвитку педагога і учня»; « Інноваційні методи навчання на уроках української мови та літератури»; «Нестандартні диктанти на уроках української мови та літератури»; Інноваційні підходи до роботи з казкою. Види казок».

Для вчителів української мови, які працюють в класах із інклюзивним навчанням, був представлений конспект уроку в 6 класі (учитель Кударенко Т.М., асистент учителя Коваленко С.М.)

В рубриці семінару «Прем’єра українського слова» для учасників семінару були підібрані 10 український слів, які зроблять нашу мову красивою.

Насолодилися вчителі і красою поетичного слова, переглянувши захід «Літературні зустрічі із Ліною Костенко», присвячений 90-й річниці від дня народження поетеси, який провела Короткова І.І.

Активними були вчителі української мови району в рубриці «Обмін досвідом роботи», помістивши свої напрацювання з проблеми семінару.

У роботі та обговоренні матеріалів семінару взяли участь 18 вчителів української мови та літератури зі всіх закладів загальної середньої освіти. Серед словесників було проведено вхідне та вихідне анкетування, де, зокрема, на питання: "Що ви очікуєте від семінару?" були наступні відповіді:

- сподіваюся, що набуті теоретичні знання знайдуть широке застосування в роботі;

- використати нові педагогічні технології на практиці;

- отримати новий досвід, поділитися своїм;

- спілкування з колегами, обмін досвідом;

- отримати нові знання.

На питання вихідної анкети учасники семінару написали, що отримали необхідну інформацію, яку варто використовувати у своїй роботі.

Із побажань прозвучали слова подяки адміністрації, вчителям – словесникам школи за змістовно проведений інтернет-семінар, побажання надалі колективу школи працювати у вибраному напрямку.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.