Круглий стіл учителів, асистентів-вчителів, практичних психологів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами

27 квітня 2020 року відбулося засідання круглого столу вчителів, асистентів-вчителів, практичних психологів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами з проблеми «Особливості роботи з дітьми з особливими освітніми потребами під час занять та в умовах дистанційного навчання» у сервісі Zoom.

На блозі «Інклюзивне та індивідуальне навчання» у рубриці «Круглий стіл» за посиланням https://incluz-m.blogspot.com/p/blog-page_23.html розміщено матеріали із зазначеної проблеми. Мовчан Л.І., методист РМК КУ «Петрівський РЦОЗО» повідомила, що в умовах дистанційного навчання на допомогу педагогічним працівникам району на сайті Петрівського РМК створено блог «Дистанційне навчання у закладах освіти Петрівського району» на якому розміщено матеріали на допомогу учителям-предметникам та вчителям, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами району щодо упровадження дистанційного навчання (підготовка матеріалу до уроків, використання платформ, сервісів, додаткового матеріалу, відео). Звернула увагу , що в умовах дистанційного навчання дітей із особливими освітніми потребами важливу роль відіграє партнерство із батьками та усіма учасниками команди супроводу.

До роботи круглого столу долучилися фахівці комунальної установи «Петрівський інклюзивно-ресурсний центр». Практичний психолог Дорошенко Н.В., презентувала вправи на розвиток когнітивної сфери дітей із особливими освітніми потребами та корекційно-розвиткову роботу психолога з дітьми із особливими освітніми потребами.

Вчитель - логопед Гончаренко Н.П. розповіла про ефективні корекційні технології у дітей з мовленнєвими порушеннями на заняттях та в умовах дистанційного навчання. Вчитель – реабілітолог Козинець Є.С., практично продемонстрував використання вправ для розвитку координації рухів на заняттях та в умовах дистанційного навчання. Звернув увагу, що проведення даних вправ буде сприяти розвитку дрібної моторики та покращення пам’яті, мислення, мовлення.

Завідувач РМК Ошега З.С. повідомила про використання платформ, різних сервісів для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Усі учасники круглого столу долучилися до обговорення та опрацювання матеріалів на блозі.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.