Міжрегіональний семінар з інклюзивної освіти

20 грудня 2019 року педагоги Петрівщини відвідали Войнівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів Олександрійського району. Для педагогічних працівників, методистів, практичних психологів та асистентів учителів району колегами із Олександрійщини був проведений міжрегіональний семінар «Особливості організації освітнього процесу в умовах інклюзії: командний підхід».

Гостей радо зустріли учні та директор школи Покотило С.М., яка представила заклад та поділилася досвідом щодо впровадження інклюзивного навчання.

Семінар було розпочато із майстер-класу "Свято наближається", який підготували і провели керівник гуртка Гавриленко Н.І. та вчитель -асистент Овчаренко А.О.. У ході майстер-класу педагоги налаштувалися на роботу семінару та виготовили новорічні прикраси.

Роботу було продовжено тренінговим заняттям з проблеми «Особливості організації освітнього процесу в умовах інклюзії: командний підхід», яке провела заступник директора з навчально-виховної роботи Павліщева А.С. У ході заняття педагоги району переглянули мотиваційні відеоролики, опрацювали нормативні документи, виконали практичні завдання, жестовими знаками показували певний предмет, мали можливість висловити свою думку щодо організації освітнього процесу в умовах інклюзії.

Педагоги Шило О.П. та Ланько О.В. провели корекційні заняття з учнями закладу з розвитку мовлення в інклюзивному класі та з лікувальної фізкультури у ресурсній кімнаті.

Педагоги району ознайомилися із досвідом роботи Лапко Л.О., вчителя початкових класів, учителя інклюзивного класу, яка провела майстер-клас щодо роботи із дітьми із ООП на уроках читання та математики.

Асистент учителя Ярова І.В. та керівник гуртка Гавриленко Н.І. представили напрацювання гуртка «Ляльковий театр» та продемонстрували гостям казку «Лисичка і журавель», учасниками якої були дітки з особливими освітніми потребами.

Хочеться подякувати гостям за змістовний семінар. Діти даного закладу щасливі, бо з у них добра, чуйна, позитивна, активна команда педагогів, яка дуже переймається долею своїх учнів . Ви молодці! Так тримати.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.