Зустріч переможців районного конкурсу «Кращий освітній простір в І класах Нової української школи" з керівниками району

17 грудня 2019 року у районній державній адміністрації відбулася зустріч освітян району з першим заступником голови районної державної адміністрації Тетяною Панетою та головою районної ради Тамарою Сакарою, а саме із вчителями перших класів, які перемогли в районному конкурсі «Кращий освітній простір у І класах Нової української школи».

У ході зустрічі Ірина Оранська, в.о. начальника відділу освіти представила педагогів новаторів, переможців конкурсу. Зазначила, що у районі другий рік поспіль проводиться конкурс «Кращий освітній простір у

1-х класах Нової української школи», метою якого є визначити заклад освіти, в якому створено найкраще комфортне освітнє середовище, що сприяє вільному розвитку творчої особистості дитини, ефективному його використанню, залученню учасників освітнього процесу закладів загальної середньої освіти району, батьківську громадськість до реалізації проектів, що роблять інтерєр перших класів закладів освіти комфортним для навчання та виховання учнів.

Ірина Оранська зазначила, що завдячуючи керівникам району усі перші класи району забезпечені меблями, мультимедійним контентом, дидактичним обладнанням, бо саме вони приділяють велику увагу матеріально – технічній підтримці сучасного вчителя.

А учителі перших класів Нової української школи намагалися створити таке освітнє середовище у своїх класах, показати створення особливого просторово-предметного оточення та різноманітні засоби навчання, що сприятимуть вільному розвитку творчої особистості дитини. Педагогічні колективи усіх закладів освіти надали велику увагу плануванню та дизайну освітніх осередків, показали творчий та креативний підхід до реалізації мети конкурсу.

Але найкращими у створенні освітнього простору у 1-х класах Нової української школи було визнано учителів Петрівської ЗШ І ступеня, філії КЗ «Петрівське НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» (Копійка В.М.), Володимирівської ЗШ І-ІІІ ступенів, філії Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів (Кращенко О.В.), Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів (Чмель М.С.) .

У ході зустрічі освітяни району дякували районній владі за фінансову підтримку, допомогу у придбанні обладнання та сучасної мультимедійної техніки. Адже у порівнянні з іншими районами кіровоградщини Петрівський район вирізняється гарною матеріально-технічною базою. Вже декілька років поспіль район є одним із найкращих в області.

Учасники зустрічі обговорили багато аспектів Нової української школи. Вчителі розповіли про свій досвід навчальної та позашкільної роботи, методику викладання, впровадження нових освітніх технологій тощо.

Активно включилися до діалогу і директори шкіл, які теж брали участь в заході, адже створення комфортного освітнього середовища справа не одного вчителя, а й колективу, батьківської громадськості, сільських та селищних рад.

Серед переможців конкурсу «На кращий освітній простір» була і Бережна Світлана Миколаївна, вчитель початкових класів Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, яка вперше із району на відмінно пройшла сертифікацію педагогічних працівників НУШ та отримала звання «Агент змін НУШ».

Світлана Миколаївна коротко презентувала основні аспекти проходження сертифікації та подякувала всім за допомогу та підтримку.

Керівники району Тетяна Панета і Тамара Сакара подбали і про матеріальне заохочення переможців конкурсу.

Переможцям Валентині Копійці та Марині Чмель було вручено Почесні грамоти і грошові премії, а Світлані Бережній - Сертифікат «Агента змін НУШ». Почесна грамота і грошова винагорода Олени Кращенко була передана закладу .

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.