Районний семінар - практикум учителів художньо-естетичного циклу

11 грудня 2019 року на базі Володимирівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, філії Ганнівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум учителів художньо-естетичного циклу. Проблема семінару «Роль національних традицій у формуванні мистецьких компетентностей учнів».

Гостей зустріла Солоха з хлібом-сіллю. Потім провела їх у шинок, де на брейк-каву їх запросила шинкарка.

Цікаво пройшли змагання з українських козацьких ігор: збирання дров, розпалювання вогнища, носіння води та варіння каші.

Практичний блок «Скриня творчих ідей» розпочалася з майстер-класу «Малювання кавою», який провела учитель образотворчого мистецтва Іщенко І.В. та учитель тудового навчання Шкуратько С.А. Учителі району мали змогу опанувати дану методику, виконавши роботи.

Цікаво пройшов фрагмент уроку в 7 класі на тему «Українська автентична музика», де не лише здобувачі освіти, але і вчителі району мали змогу познайомитися із хоровим співом: вокального народного ансамблю «Тополя» (БК села Володимирівка) та вокальною групою вчителів Володимирівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.

Учителі мистецьких дисциплін були вражені співом вокального гуртка «Гармонія», який відомий за межами школи та села. За участю членів гуртка проходять усі загальношкільні виховні заходи, також вони беруть участь у районних конкурсах, оглядах, фестивалях, неодноразово здобуваючи перемогу. Як результат, учасники гуртка є постійними учасниками районного фестивалю «Інгулецька росинка», «Коловорот-фест», конкурсу патріотичної пісні. Також учасники гуртка постійно виступають в шкільних агітбригадах і захищають честь школи на районному рівні.

А як весело пройшов пісенний батл між членами гуртка та учасниками семінару. Перемогла дружба.

Завершився районний семінар-практикум учителів художньо-естетичного спільним малюнком на тему «Мої враження». Учасники семінару відмітили вдалий вибір теми, насичену робочу програму проведеного заходу.
Учителі мистецьких дисциплін висловили щиру вдячність дирекції школи та вчителям за високу підготовку та проведення змістовного та цікавого семінару.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.