5-й день методичної декади

Сьогодні в Україні набирає потужних обертів освітня реформа, невід’ємною частиною якої є інклюзивна складова. І обраний нашою державою напрям на створення гідних умов навчання для дітей з особливими освітніми потребами є кроком до впровадження європейських принципів та стандартів життя.

П’ятий день адресної методичної декади пройшов на базі комунальної установи "Петрівський інклюзивно-ресурсний центр" Петрівської районної ради.

Директор інклюзивно-ресурсного центру, Тамара Гребеневич, висвітлила основні завдання та напрямки роботи центру, представила напрямки співпраці з місцевою громадою для підтримки закладів освіти з інклюзивним навчанням.

Зазначила, що фахівці центру проводять комплексну оцінку розвитку дитини з метою визначення особливих освітніх потреб дитини, розробляють рекомендації щодо програми навчання; надають психолого-педагогічну допомогу дітям з особливими освітніми потребами; взаємодіють з педагогічними працівниками закладів дошкільної та загальної середньої освіти з питань організації інклюзивного навчання; надають консультативно-психологічну допомогу батькам. Тамара Олександрівна зауважила, що важливим аспектом діяльності центру є надання консультативно психологічної допомоги не тільки дітям, а і батькам дітей з особливими освітніми потребами. З цією метою з батьками проводяться індивідуальні консультації, майстер-класи та практичні заняття.

Фахівці центру (вчитель-логопед, вчитель-реабілітолог, практичний психолог) у ході роботи розкрили особливості проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини та корекційно-розвиткових занять та продемонстрували освітні методики для проведення комплексної оцінки розвитку дитини.

Тетяна Бражнікова та Людмила Кірішко, методисти комунального закладу "КОІППО імені Василя Сухомлинського" із працівниками комунальної установи "Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти" проаналізували ефективність проведення адресної методичної декади в закладах освіти Петрівського району та надали рекомендації щодо здійснення науково-методичного супроводу організації освітнього процесу в закладах освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.