Районний семінар-практикум учителів, які викладають інформатику у початкових класах

10 грудня 2019 року на базі Петрівської ЗШ І ступеня, філії КЗ «Петрівське НВО «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» відбувся районний семінар-практикум учителів, які викладають інформатику у початкових класах з проблеми «Особливості викладання предмету «Інформатика» в контексті реалізації Концепції школа».

Метою семінару було розкрити учасникам семінару особливості викладання предмету «Інформатика» в контексті реалізації Концепції "Нова українська школа" . У ході теоретичної частини семінару Гюльнара Лубенець, методист РМК, розкрила питання щодо використання ІКТ на уроках у початкових класах, як засіб підвищення якості навчання молодших школярів в закладах освіти району. Завідувач філії Олександр Лівак та заступник завідувача філії Тетяна Огир презентували роботу закладу з проблеми «Інноваційні підходи до формування інформаційно-комунікаційної компетентності у молодших школярів під час викладання предмету «Інформатика» в контексті реалізації Концепції "Нова українська школа».

У ході практичної частини семінару Микола Стець, учитель інформатики закладу провів урок інформатики у 2-Б класі з теми «Алгоритм. Наслідки порушення плану (алгоритму), послідовності подій у близькому середовищі, готових програмах, іграх».

Микола Іванович провів учасникам семінару майстер клас з проблеми «Використання смартфона або планшета на уроках у початковій школі». Педагоги мали змогу бути активними учасниками майстер-класу.

Цікаве та змістовне заняття з елементами тренінгу з проблеми «Визначення професіональних цінностей у форматі VALUES_HappiUkraine 2018» провела Ірина Гридасова, амбасадор VALUES_HappiUkraine 2018.

Учасники розглянули питання використання нових технологій та активних методів навчання, обговорили сучасні форми і прийоми роботи з дітьми в освітньому процесі нової української школи. Педагоги також ділилися досвідом впровадження нових інформаційних технологій у своїй педагогічній діяльності. Слухачі отримали позитивні враження в результаті спільної роботи. Семінар пройшов у дружній теплій атмосфері.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.