2-й день методичної декади

2-й день методичної декади розпочався із Дня відкритих дверей у Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів , філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів та Новостародубській ЗШ І-ІІІ ступенів, метою якого був аналіз умов організації освітнього процесу з дітьми з особливо освітніми потребами, формування та розвиток освітнього середовища класу, уроку, використання педагогами інноваційних технологій, форм і методів навчання, спостереження за творчою діяльністю педагогів, педагогічною технікою.

День розпочався із вправи "Пізнай себе" щодо формування позитивного ставлення до себе і до інших, яку провела Людмила Кірішко методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

День розпочатий із позитиву продовжувався увесь день .

Про особливості організації освітнього процесу з дітьми з особливими освітніми потребами в Чечеліївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів, про небайдужість та співпрацю закладу із батьками презентувала заступник завідувача філії - Яротник Л.І.

Слухачі мали можливість відвідати урок географії у 8 класі з теми«Рудні та нерудні корисні копалини: басейни, райони залягання та видобутку. Мінеральні води та грязі. Проблеми раціонального використання мінеральних ресурсів» із врахуванням індивідуалізації та диференціації викладання предмету, який провели Олена Новохатько, учитель географії та Анжела Цабан, асистент учителя. Під час уроку прослідковувалася ефективна взаємодія вчителя з асистеном вчителя. Спільна діяльність спрямована на побудову сприятливого середовища для засвоєння необхідного матеріалу учнями

Тетяна Деркач, практичний психолог закладу провела корекційне заняття з проблеми «Ти – особливий, ти – потрібний»(3 клас).

Учасники декади переглянули відеофрагмент корекційно-розвиткового заняття з лікувальної фізкультури з проблеми «Гімнастичні вправи. Розвиток координаційних здібностей» (8 клас), який провела Ольга Охват,учитель фізичної культури.

Про партнерство в інклюзивному навчанні методом акваріум провели Людмила Мовчан, методист РМК та Наталія Дорошенко, практичний психолог ІРЦ.

У другій половині дня учасники заходу працювали на базі Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Було відвідано урок української мови у 6 класі з теми "Відмінювання іменників першої відміни", який провели Тетяна Кударенко, вчитель української мови та Світлана Коваленко, асистент учителя. У ході уроку вчителька використовувала різноманітні види діяльності, наочність, додатковий дидактичний матеріал. Особистісно-орієнтоване спрямування освітнього процесу забезпечував асистент вчителя.

Корекційно-розвиткове заняття із соціально-побутового орієнтування з теми "Правила етикету: спілкування з однолітками та старшими" було проведено Нелею Ситник, вчителем початкових класів.

Аналіз відвіданих уроків та підсумки проведення методичного десанту провели Людмила Кірішко, методистобласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних службкомунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та Тетяна Бражнікова,методист ресурсного центру підтримки інклюзивної освітикомунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.