Заняття творчої лабораторії з управлінської майстерності Позивай О.А.

19 листопада 2019 року відбулося заняття творчої лабораторії з управлінської майстерності Позивай О.А., завідувача Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, із проблеми «Підвищення професійної компетентності керівника закладу в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа».

Заняття з теми «НУШ у фокусі управління» традиційно було проведено за рубриками «Неформатно», «Авторитетно», «Практично», «Відкрито».

Зокрема у рубриці «Неформатно» Ольга Андріївна, висвітлюючи тему «Нові підходи до управління закладом освіти в умовах НУШ», ознайомила учасників із матеріалами форуму «Liberal arts: Лідерство в освіті», що проходив 05 жовтня 2019 року у м. Києві, учасником якого вона була.

Керівники закладів освіти опрацювали документи, що стосуються поділу управлінських повноважень в освіті (вивчаємо документ за 5 хвилин), узяли участь у міні-тренінгу «НУШ: управлінський аспект», у ході якого з’ясували питання щодо управління Новою українською школою, що є актуальними для керівників закладів. Виконуючи вправу «Директор, на якого чекає українська школа», учасники створили творчий портрет керівника закладу у світлі нових вимог до компетентностей керівників шкіл в Україні (рубрика «Авторитетно»).

У ході практичної частини відбулася зустріч у творчій лабораторії НУШ «А я роблю так» (майстер-клас Трипадуш Т.В., учителя 2 класу, учасника конкурсу «Учитель року – 2020» у номінації «Початкова школа»).

Заступник з навчально-виховної роботи Яротник Л.І. розповіла про здійснення методичного супроводу освітнього процесу в класах НУШ.

Під час екскурсії закладом слухачі ознайомилися із освітнім середовищем Нової української школи, створеним для учнів 1 та 2 класів.

Відбулася цікава і змістовна зустріч із «таємним гостем» - учителем школи Філіпенко І.В. та ученицею 11 класу Гетьманець Тетяною (член шкільного історико-краєзнавчого гуртка «Погляд»), які були учасниками І Всеукраїнської краєзнавчо-етнологічної конференції учнівської молоді «Лиш те в народі буде жити, що серце серцю передасть…», що проходила за ініціативи МОН України, Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді у м. Косів Івано-Франківської області 15-17 листопада 2019 року.

За роботу «Час мина, життя триває. Донька ляльку колисає. Білий світ дітей людей дивує. Лялька спогади гаптує», яку Тетяна представляла у секції «Український побут, народні ремесла, художні промисли», вона отримала Сертифікат та грамоту МОН та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Слухачі висловили щиру вдячність керівнику творчої лабораторії Позивай О.А. за проведене заняття, творчість, креативність, створення комфортних умов для роботи, спілкування та обміну досвідом./Files/images/1/DSCN5908.JPG /Files/images/1/IMG_20191119_103919.jpg/Files/images/1/DSCN5864.JPG/Files/images/1/DSCN5886.JPG/Files/images/1/DSCN5881.JPG/Files/images/1/DSCN5895.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.