Районний семінар-практикум учителів зарубіжної літератури

23 жовтня на базі Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум учителів зарубіжної літератури із проблеми «Розвиток соціальної компетентності учнів інтерактивними засобами навчання на уроках зарубіжної літератури»

Свої напрацювання із даної проблеми представили учителі зарубіжної літератури Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів Щурик О.О. та Марченко А.В. Зокрема, Щурик О.О. під час проведення фрагментів уроків зарубіжної літератури в 7,9 класах поставила за мету показати учасникам семінару використання інтерактивних вправ на уроках зарубіжної літератури як умову розвитку соціальної компетентності учнів. Марченко А.В. під час уроку в 5 класі ознайомила присутніх на семінарі вчителів зі специфікою використання методу сторітелінга на уроках зарубіжної літератури.

У підготовці та проведенні районного семінару колектив та адміністрація школи показали командну роботу . Зокрема, цікаво пройшов такий прийом роботи, як «Перерва на лайфхак «Поради до часу» . Про те, якідихальні вправи можна використати для становлення ораторського голосу, розповіла і провела практичний тренінг директор школи Канівець О.М.. Прийомом, як застосувати вправи на соціалізацію учнів на уроках поділилася Осадченко Н.М, вчитель початкових класів. А вчитель трудового навчання Мартинюк М.А. провела майстер-клас із виготовлення атрибутів для інсценізацій творів на уроках літератури.

Учасники семінару з цікавістю переглянули інсценізацію фрагменту трагедії В.Шекспіра «Ромео і Джульєта» у виконанні учасників гуртка «Прем’єра». Її метою було показати, як формуються предметні та ключові компетентності учнів у позаурочній діяльності закладу.

Після семінару-практикуму відбулося засідання методичної студії вчителів зарубіжної літератури (керівник Шарова Н.Я. ) із проблеми «Сучасні підходи до формування та розвитку інноваційної культури вчителя-словесника». Ніна Яківна провела зі слухачами практичне заняття з використання хмарних технологій на уроках зарубіжної літератури , поділилася напрацюваннями після курсової перепідготовки.

При підведення підсумків семінару-практикуму, засідання методичної студії методист РМК Горбанець Л.М., учасники заходу відзначили високу підготовку та результативність спільної праці усіх учителів зарубіжної літератури, подякували вчителям зарубіжної літератури, адміністрації, колективу Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів, керівнику методичної студії Шаровій Н.Я.. за плідно проведений час та обговорили плани на майбутнє.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.