Заняття ШКГ завідувачів ЗДО

Сучасний період розвитку суспільства характеризується сильним впливом на нього комп'ютерних технологій, які проникають в усі сфери людської діяльності, забезпечують поширення інформаційних потоків в суспільстві, утворюючи глобальний інформаційний простір. В даний час в Україні йде становлення нової системи освіти, орієнтованої на входження у світовий інформаційно-освітній простір. Цей процес супроводжується суттєвими змінами в педагогічній теорії і практиці навчально-виховного процесу, пов'язаними з внесенням коректив у зміст технологій навчання, які повинні відповідати сучасним технічним можливостям, і сприяти гармонійному входженню дитини в інформаційне суспільство.

Комп'ютерні технології покликані стати не додатковим «довантаженням» в навчанні, а невід'ємною частиною цілісного освітнього процесу, що значно підвищує його ефективність. Нові реформи вимагають від керівників ЗДО використання ІКТ-технологій в управлінській діяльності, на заняттях, і в повсякденному житті.

Тому у районі працює школа комп*ютерної грамотності для керівників ЗДО, метою якої є підвищення інформаційної компетентностікерівника закладу дошкільної освіти та ефективності використання онлайн - сервісіву практичній діяльності. Залучення керівників дошкільної освіти бути сучасними, активно діючими в інформаційному просторі, використовувати найновіші досягнення науки і техніки у своїй професійній діяльності.

28 березня 2019 року року на базі комунального закладу «Петрівське НВО «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – гімназія» відбулося заняття школи комп*ютерної грамотності керівників закладів дошкільної освіти з проблеми «Хмарні технології у роботі керівника закладу дошкільної освіти» (керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»)

Метою заняття є підвищення інформаційної компетентності керівника закладу дошкільної освіти та ефективності використання сервісів Google у практичній діяльності. Залучення керівників дошкільної освіти бути сучасними, активно діючими в інформаційному просторі, використовувати найновіші досягнення науки і техніки у своїй професійній діяльності.

Слухачів було ознайомлено із цікавими сервісами щодо створення портфоліо з досвіду роботи. Переглянуто приклади створених портфоліо у різних Інтернет - сервісах. Ознайомлено із відео інструкцією щодо роботи у сервісі Thinglink. Розглянуто основні функції роботи у даному сервісі .

У ході практичної частини заняття слухачі навчалися створювати шаблони сторінок із досвіду роботи у онлайн - сервісі Thinglink. У ході заняття такожрозглянули можливості Інтернет - ресурсів у практичній діяльності керівника закладу дошкільної освіти.По завершенню заняття слухачі зареєструвалися на спільній презентації на блозі «Навчання з ІКТ» та залишили відгуки про проведене заняття.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.