Семінар-практикум вчителів інформатики

21 грудня 2018 року на базі Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар-практикум вчителів інформатики з проблеми «Формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики шляхом упровадження елементів STEM-освіти».

Слухачі семінару ознайомилися з двома STEM-проектами. Перший STEM-проект з проблеми «Дивовижний світ фракталів» презентувала вчитель фізики та інформатики Лабзіна Інна Анатоліївна та учні 8-10 класу. Учні ознайомили всіх присутніх з історією відкриття фракталів і розвиток фрактальної графіки, розглянули види фракталів і їх застосування в сучасному світі, побудували фрактали у різних програмних середовищах, створену наукову роботу опублікували в мережі Інтернет, створили фрактальні вироби-орігамі.

Другий STEM-проект з проблеми «Ультразвук на службі в людини» презентував Сайко Сергій Валентинович, директор школи, вчитель інформатики та математики разом із учнями 9-11 класу. Метою проекту було дослідити, як на практиці можна застосовувати ультразвук. Використавши датчики Arduino та написавши програмний код учні представили створені моделі парктроніка та сонара.

Під час практичного заняття з проблеми «Створення міні-проектів з використанням Arduino» учасники семінару спробували власноруч написати код для роботи сервомотору який керується джойстиком і виконує відповідні команди.

Слухачі семінару щиро вдячні адміністрації школи та педагогічному колективу за актуальний, креативно спланований та цікаво проведений «STEM-семінар».

Більше інформації на сайті STEM&Informatika

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.