І (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу "Учитель року -2019" у номінаціях : "Основи здоров*я" , "Географія" .

/Files/images/00/_DSC0154_новый размер.JPG 21 листопада 2018 року у Петрівському районі відбувся І (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу "Учитель року -2019" у номінаціях : "Основи здоров*я" , "Географія" .
Учитель – це не тільки людина, яка викладає свій предмет для учнів, а і той, хто наполегливо йде до вершин професіоналізму, щоб власним прикладом навчати і виховувати молоде покоління.
Зростання професійної активності педагогів відбувається через участь у конкурсах фахової майстерності, що активізує творчий пошук педагогів, формує їхню професійну майстерність.
Найбільш вагомий конкурс професійної майстерності педагогів – це конкурс «Учитель року».
З метою підвищення престижу професії вчителя, сприяння висвітленню, впровадженню, використанню досвіду роботи кращих учителів району 21 листопада 2018 року у районі проходив І(зональний) етап Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019».
Цьогоріч 7 педагогічних працівників Петрівщини із 6 закладів загальної середньої освіти представляли сучасні технології викладання навчальних предметів, презентували власний педагогічний досвід, педагогічну майстерність, професійні уміння і творчі здобутки у двох номінаціях: «Географія», «Основи здоров’я»:


номінація «Географія»
Копань Юрій Григорович, учитель географії Луганської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Оришака Оксана Вікторівна, учитель географії Червонокостянтинівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;
Якимович Володимир Костянтинович, учитель географії Балахівської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів.

номінація «Основи здоров’я»
Алєксєйчик Ольга Олексіївна, учитель початкових класів Червонокостянтинівської ЗШ І-ІІІ ступенів.
Гридасова Ірина Ігорівна, учитель початкових класів Петрівської загальноосвітньої школи І ступенів, філії комунального закладу «Петрівське навчально-виховне обєднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія».
Круглик Світлана Миколаївна, учитель початкових класів Зеленської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів, філії Петрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.
Швидка Світлана Миколаївна, учитель початкових класів Новостародубської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

/Files/images/00/_DSC0176_новый размер.JPG

Випробування проходили на базі комунального закладу «Петрівське НВО «загальнооосвітня школа І-ІІІ ступенів -гімназія». Фахове журі конкурсу перевіряло учасників у кількох випробуваннях: “Методичний практикум”, “Практична робота”, “Тестування з фахової майстерності”, “Урок”
Метою змагання було оцінити методичну майстерність конкурсантів, їхнє вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації освітнього процесу на уроці.
Під час випробування члени фахових журі оцінювали методичну компетентність, реалізацію наскрізних змістових ліній, спрямованість обраних технологій, методів, форм, прийомів роботи на розвиток конкретної навички або конкретного уміння та їхню доцільність, а також врахування вікових особливостей учнів.


Учасники Конкурсу продемонстрували свою фахову майстерність, утілювали інноваційні форми та методи, реалізовували сучасні підходи до навчання, наскрізні змістові лінії та формували ключові компетентності.
Члени журі, підсумовуючи результати конкурсу зазначили, що конкурс був нелегким. Педагоги проходили тест і на психологічну, і на фізичну витривалість, на професійну майстерність і на випробування себе. У деяких номінаціях боротьба була настільки запеклою, що члени журі до останнього не могли передбачити переможця. Тому призові місця посіли кращі з кращих. Результатом стала перемога двох учителів, які успішно виконали усі завдання.

Переможцями районного етапу всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2019» визнані:
Копань Юрій Григорович, учитель географії Луганської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

Гридасова Ірина Ігорівна, учитель початкових класів Петрівської загальноосвітньої школи І ступенів, філії комунального закладу «Петрівське навчально-виховне обєднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія».

/Files/images/00/_DSC0190_новый размер.JPG

Завершився районний етап Всеукраїнського конкурсу “Учитель року - 2019” урочистою церемонією нагородженням переможців та лауреатів грамотами відділу освіти Петрівської райдержадміністрації.
Нагороди вручав директор комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» Москалець Григорій Леонідович.

Вітаючи учасників Конкурсу з перемогою, Григорій Леонідович запевнив, що упродовж змагання тримав руку на пульсі всіх подій і вбачає своїм обов’язком створити комфорті умови для роботи педагогів. На його думку, Конкурс дозволяє не лише продемонструвати професійні вміння. Участь у змаганнях закарбується в пам’яті кожного учасника.

Григорій Леонідович підкреслив, що конкурс для вчителя щодня, на кожному уроці – це випробування на професіоналізм, майстерність, людяність, на вміння працювати творчо і формувати гідних будівничих нашої держави. Учителі мають бути впевненими, що вони не залишені наодинці з проблемами. Конкурс «Учитель року-2019» покликаний сприяти реалізації концептуальних положень Нової української школи.

Вельмишановне журі у своїх виступах зазначило, що вчителі повині працювати на випередження, бо живуть у вкрай динамічному й стрімкому часі. Конкурсні випробування були покликані виявити справжніх агентів змін: тих учителів, які орієнтуються на компетентнісну школу. Конкурсантам на уроці вдалося сформувати атмосферу довіри, учитель перетворювався на справжнього модератора освітньої траєкторії. У конкурсних випробуваннях участь брали різні катрегорії педагогів – це молоді та креативні, досвідчені та впевнені. Це надзвичайно цікаві педагоги, які мислять у категоріях ціннісних орієнтирів, креативно й етично відповідально.

У ході церемонії усі присутні у залі мали змогу переглянути відеорезюме учасників конкурсу, у яких конкурсанти коротко розповідали про освітній заклад, у якому працюють, професійні здобутки та мотивацію для участі у змаганні. Емоційний настрій створювали також номери художньої самодіяльності у виконанні учителів аматорів.
Конкурсний день був сповнений різноманітними почуттями, проте головним серед них було почуття щастя. Щастя зустрічей із цікавими людьми й друзями, спілкування з колегами, обмін досвідом.
Висловлюємо щиру подяку адміністрації, педагогічним колективам та вихованцям комунального закладу Петрівське НВО «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» за створення якісного освітнього простору для проведення Конкурсу.
Вітаємо переможців та лауреатів цьогорічного конкурсу, бажаємо оптимізму, натхнення та успіхів у подальших конкурсних випробуваннях!

https://vhitelrokypetrove2019.blogspot.com/

/Files/images/00/_DSC0207_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.