Районний семінар-практикум педагогічних працівників закладів дошкільної освіти

28 вересня 2018 року на базі Луганського ДНЗ «Сонечко» відбувся районний семінар-практикум педагогічних працівників закладів дошкільної освіти із проблеми «Формування у дітей почуття доброти і людяності шляхом упровадження творчої спадщини В.О.Сухомлинського».На плідну роботу учасників семінару налаштувала психологічна вправа, проведена практичним психологом Луганського ДНЗ Лисиціною Г.В..

Цікавою і зворушливою була зустріч з ветераном педагогічної праці, у минулому, керівником Луганського ДНЗ Маринич Т.І., яка поділилася спогадами про зустріч із В. О. Сухомлинським ще у студентські роки. Тамара Іванівна розповіла про використання педагогічних ідей видатного педагога у своїй практичній діяльності, що й стало передумовою створення опорного закладу.Теоретична частина семінару була представлена виступами та презентаціями. Зокрема, про роботу опорного Луганського ДНЗ щодо використання педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського інформувала методист РМК Сердюк В.Г.. Виконуюча обов’язки завідувача закладу Коробчук О.К. розкрила систему роботи закладу щодо формування у дітей почуття доброти і людяності шляхом упровадження творчої спадщини В.О.Сухомлинського.

Під час практичної частини учасники семінару мали змогу ознайомитися із організованою освітньою діяльністю в старшій групі на тему «Дивись не забудь – людиною будь» (вихователь Васюра С.Б.).


Відвідали заняття гурткової роботи (гурток англійської мови, керівник Бойко І.С.).

Педагоги взяли активну участь у майстер-класі, що провела вихователь Дяченко Т.Л. з проблеми «Гурткова робота у закладі дошкільної освіти».


Показ спільної роботи вихователів, вихованців та їхніх батьків із реалізації ідей В.О.Сухомлинського відбувся у ході презентації виставки творчих робіт «Сімейне дерево», «Казковий світ малечі», «100-річчю великого педагога присвячується».

Позитивних емоцій додало вітання присутніх із професійним святом - Днем дошкілля.Учасники семінару висловили слова вдячності за плідну роботу, обмін досвідом, та поверталися у свої заклади з позитивними враженнями, перейнятим досвідом та новими ідеями.


Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.