Заключне заняття школи комп*ютерної грамотності учителів географфії

8 травня 2018 року на базі комунального закладу «Петрівське НВО «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – гімназія» відбулося заняття школи комп’ютерної грамотностівчителів географії з проблеми «Використання технологій Веб 2.0 у роботі вчителя географії»(керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»)
У ході теоретичної частини заняття учителі географії продовжиди ознайомлення із сервісами для створення ментальних карт :Popplet, Mind42, cacoo.com, bubbl.us. Переглянули приклади використання сервісів у практичній діяльності вчителя географії для презентації уроку .Розглянули загальні вимоги щодо створення ментальної карти та опрацювали покрокову інструкцію роботи у сервісіPopplet- простого у використанні і потужного по функціоналу сервіс, що дозволяє створювати ментальні карти до уроків .Також переглянули основні можливості сервісу та як використовувати у навчальній роботі: додавати хмари з текстом, картинками; додавати відео з YouTube і Vimeo; міняти кольори кожного хмари і фону карти в цілому; спільно редагувати карту; зберігати карту у вигляді зображення або pdf файлу; публікувати ментальну карту; демонструвати карту в режимі презентації; здійснювати запис під час демонстрації екрану готової ментальної карти; роздрукувати карту.
У ході практичної частини заняття, ознайомившись ізсервісамита їх властивостями, слухачі зареєструвалися на сервісіPoppletта створили карту знань до уроку географії,використовуючи різі функції сервісу. У блок схеми додали фото, відео, картинки, текст, посилання на блоги, сайти, зберегли у форматі PDF. Також, слухачі ознайомилися із сервісом Loupe Collage— для створення колажів. Ознайомилися із інструкцією роботи з сервісом Loupe таможливостями створення фотоколажів у вигляді різних малюнків, можливостями створення власних колекцій зображень,публікації у блозі, соцмережах.
Продовжили знайомство із інтернет- сервісом для якісної організації віртуальних книжкових виставок https://www.storyjumper.com/. Педагоги переглянули майстер - клас «Цифрова розповідь – StoryJumper» щодо створення книжкових виставок В.О.Сухомлинського У ході практичної частини заняття , вчителі географії створили власні віртуальні книги та розмістили їх на сторінках особистих блогів.
Також слухачі ознайомилися із сервісом PowToon – онлайн-сервісом з набором готових шаблонів і можливістю створення відеопрезентацій.
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.