Заняття школи комп"ютерної грамотності завідувачів ЗДО

З розвитком глобальної комп’ютерної мережі є перспективним віддалене навчання учнів з використанням Google–сервісів.Не так давно найбільш ефективним інструментом навчання стали відео уроки, які створюють за допомогою безкоштовних відео програм та розміщують у YouTube.Сучасний захід повинен бути цікавим. Відео захід, урок підвищує інтерес дітей до вивчення оточуючих предметів, явищ природи та інше.... За рахунок новизни і багатства мультимедіа захід захоплює та стає яскравим. За допомогою грамотно створеного відео до уроку та заходу підвищується інтерес учнів, вони більше запам’ятовують, відчувається емоційний комфорт. Тому, упродовж навчального року для керівників дошкільних закладів, проводяться заняття з комп’ютерної грамотності, у ході яких вивчають різні інтернет-технологї, сервіси, програми.

26 березня 2018 року на базі комунального закладу "Петрівське НВО "загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- гімназія" відбулося ІІ заняття школи комп*ютерної грамотності керівників дошкільних закладів з проблеми " Хмарні технології у роботі керівників ЗДО" (керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»), у ході якого розглядалося актуальне питання створення відео за допомогою YouTube каналу.

У ході теоретичної частини заняття керівники закладів дошкільної освіти ознайомилися із сервісом YouTube та його основними властивостями.У ході практичної частини заняття слухачі вчилися створювати та налаштовувати власний YouTube канал. Знаходили та переглядали відеоролики на сервісі YouTube. Завантажували ролик на комп’ютер. Розміщували ролик як посиланням так і вбудовували на сторінки особистого блогу. Створювали відеоролики за різними фото сюжетами заходів, завантажували на канал. Слухачі отримали і домашнє завдання:створити відеоролик на каналі YouTube та розмістити на сторінці блогу.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.