Зустріч керівників району з переможцем обласного етапу конкурсу «Учитель року - 2018» Оранським Олександром Володимировичем

/Files/images/00/0265-s.jpg Вчитель – носій ідеї Нової української школи, девіз якої: «Не конкуренція, а співпраця в педагогічних спільнотах – основа успіху під час проведення реформ»

1 березня 2018 року у районній державній адміністрації відбулася зустріч керівників району з переможцем обласного етапу конкурсу «Учитель року-2018» Оранським О.В.

На зустріч з головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм, головою районної ради Тамарою Сакарою і першим заступником голови райдержадміністрації Тетяною Панетою прибув переможець обласного етапу конкурсу «Учитель року 2018» Олександр Оранський разом із керівником КЗ «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» Григорієм Москальцем, завідувачем РМК Зоєю Ошегою, методистом РМК Іриною Оранською та директором Петрівського НВО Аллою Вєтровою.

Директор комунальної установи «Петрівський РЦОЗО» Москалець Г.Л. представив керівникам району переможця обласного конкурсу «Учитель року-2018» - Оранського Олександра Володимировича, відмітив, що щорічно конкурс «Учитель року» відкриває нові можливості, великі перспективи для педагога. А підготовка до нього спонукає учасників підвищувати свій методичний і фаховий рівень. Участь в конкурсі – це можливість та шанс заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість. Хоча головним стимулом для професійного самовдосконалення були і залишаються учні – допитливі, наполегливі, розумні»

Сергій Завалій і Тамара Сакара привітали Олександра Оранського з високими здобутками та перемогою в найбільш престижному в галузі освіти конкурсі та вручили йому грошову винагороду. Керівники району Побажали міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя – творінні добра, навчанні та вихованні учнівської молоді.

Далі зустріч продовжилася в форматі бесіди. Олександр Володимирович розповів про свої враження від участі в конкурсі. Зазначив, що конкурс вніс багато змін у його життя. Він отримав величезний досвід та багато емоцій, вражень, розкрив свій потенціал та інноваційні професійні здібності. Наголосив, що найголовніший здобуток – це отриманий стимул ще більше вдосконалюватися, оскільки навчання - це безперервний і надзвичайно цікавий процес, що триває все життя. Конкурсні випробовування позаду, але «…кожен фініш – це, по суті, старт». Перемогти – не завжди означає бути першим. Перемога – це коли ти став кращим, ніж був.

Олександр Оранський також, відзначив підтримку районної влади, адже, спілкуючись з колегами з інших районів, зрозумів – не скрізь такий обсяг фінансування галузі освіти, як у Петрівському районі. Вчителі Петрівщини отримують всі виплати, передбачені законодавством, а також, ті, що фінансуються згідно з районною програмою розвитку освіти. З року в рік покращується матеріально-технічна база шкіл, осучаснюються кабінети фізики, хімії, інформатики тощо.

- Участь в конкурсах, де вчителі мають змогу заявити про себе, як про фахово компетентну, творчу особистість, підтримка влади, розуміння з боку батьківської громадськості дає стимул постійно навчатися, розвивати професіоналізм, знаходити підхід, аби давати учням більш глибокі знання, – зазначив Олександр Оранський.

Вчитель висловив вдячність за допомогу й підтримку колегам - працівникам районного методкабінету і директору Петрівського НВО.

- Адже наша сила в єдності. І саме цю істину розумієш тоді, коли відчуваєш, що ти не сам, у тебе вірять, у впевненості з’являються крила, ще недавно нездоланні бар’єри і недосяжні висоти здаються дріб’язковістю, усе стає можливим і доступним, відмітив Олександр Володимирович.

Учасники зустрічі обмінялися думками щодо розвитку Нової української школи, важливості співпраці між всіма учасниками освітнього процесу, подальших планах розвитку освіти.

Завідувач районного методичного кабінету зазначила, що учасники цьогорічного фіналу гідно пройшли усі конкурсні випробування у області, представляли творчі досягнення, ефективні інноваційні технології навчання, обмінювалися ідеями, підходами, новими поглядами на викладання навчальних предметів. Зазначила, що умовою сьогодення є не лише глибокі знання у професійній сфері та високий рівень освіченості, а й постійне поповнення та поновлення знань, високий рівень професіоналізму. Створення системи підготовки учителів до самоосвіти – багатоаспектна проблема саме для методистів районних методичних кабінетів. Це спонукає до пошуку нових підходів до організації та управлінні самоосвітньою діяльністю педагогів, удосконаленні змісту та структури, форм та методів організації навально-пізнавальної діяльності, впровадженні сучасних технологій навчання.

Вєтрова А.С., директор комунального закладу «Петрівське НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія», зазначила, що роль педагога є ключовою у формуванні суспільства. Учитель закладає моральну основу нації, розкриває перед учнями різні грані багатовимірної дійсності і закликає бути активними творцями нового життя, побудованого на принципах поваги до іншого, патріотизму, шанобливого ставлення до своєї мови, культури та історії. Адже за ними стоять діти, за ними стоїть молодь, за ними стоїть Україна. Де б ми не були і які б часи не настали, слово «вчитель», поняття «школа» і «знання» завжди будуть атрибутом мудрості, поваги й пошани до людей, які несуть знання, творять великі й прекрасні дива. Учителі-конкурсанти – це носії змін Нової української школи.

Методист районного методичного кабінету Оранська Ірина Володимирівна додала, що для Олександра Володимировича конкурс став ще однією сходинкою до вершин професійної майстерності, відкрив багато нових граней його педагогічного досвіду, став школою самоствердження і самовираження.

Сергій Завалій і Тамара Сакара відмітили, що Петрівська земля багата на високопрофесійних, ерудованих, творчих вчителів, а всі учасники конкурсу «Учитель року», і лауреати, і переможці, – справжні лідери педагогічної громади району. Керівники району зауважили, що готові йти назустріч, підтримувати й допомагати людям, що сповна віддають себе професії. Олександру Оранському подякували за майстерність, фахову компетентність і наполегливість та побажали перемоги в заключному турі конкурсу, який відбудеться в квітні 2018 року, де Олександр Володимирович представлятиме Кіровоградщину на Всеукраїнському рівні.

Наприкінці зустрічі, маючи гарну нагоду привітати всіх жінок з початком весни, чоловіки вручили їм квіти.

/Files/images/00/0269-s.jpg/Files/images/00/0265-s.jpg /Files/images/00/0270-s.jpg/Files/images/00/0267-s.jpg/Files/images/00/0265-s.jpg/Files/images/00/0266-s.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.