Семінар – практикум із питань апробації навчальної літератури

22 квітня 2015 року на базі Петрівської ЗШ І ступеня відбувся районний семінар-практикум із питань апробації шкільної навчальної літератури з проблеми «Апробація навчальної літератури в рамках реалізації нового Державного стандарту загальної освіти».

У семінари взяли участь учителі, які здійснюють апробацію підручників для 2,5 класів, заступники директорів із навчально-виховної роботи загальноосвітніх навчальних закладів, задіяних в апробації підручників, методисти районного методичного кабінету.

Завідувач РМК Лепська О.П., заступник директора школи з навчально-виховної роботи Огир Т.Ю. у своїх виступах розкрили організаційно-методичні засади здійснення апробації навчальної літератури./Files/images/aprobatsya/IMG_5856_resize_resize.JPG/Files/images/aprobatsya/IMG_5876_resize.JPG/Files/images/aprobatsya/IMG_5852_resize.JPG

У ході практичної частини учасники семінару відвідали урок інформатики у 2 класі з теми «Подорож країною Інформатика», який підготувала і провела Андрусенко Н.А. Вона продемонструвала можливості використання навчального матеріалу підручника «Сходинки до інформатики» (авт. Ломаковська Г.В., Рівкінд Ф.М., Ривкінд Й.Я., Проценко Г.О.), познайомила присутніх із узагальненими результатами апробації./Files/images/aprobatsya/IMG_5867_resize.JPG/Files/images/aprobatsya/IMG_5864_resize.JPG

Учасники семінару у ході обміну думками з проблеми «Сучасний підручник: проблеми та перспективи» детально проаналізували навчально-методичний апарат новостворених підручників, визначили їхню відповідність вимогам Державного стандарту, основним принципам навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, віковим особливостям учнів.

Семінар пройшов на високому організаційному та методичному рівнях.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.