Повернутися до звичайного режиму

Районний семінар - практикум учителів інформатики

23 грудня 2014 року на базі Новостародубської ЗШ І - ІІІ ступенів відбувся районний семінар - практикум учителів інформатики з проблеми "Формування інформаційної компетеентності учнів на уроках інформатики як засіб розвитку творчих здібностей"

Метою семінару – практикуму було ознайомити педагогів із методикою впровадження інформаційно – комунікаційних технологій на уроках інформатики, що формують розвиток компетентної особистості. Творчий підхід до організації та проведення уроків інформатики.

У роботі семінару взяли участь усі вчителі інформатики району. Належну увагу в роботі семінару приділено як теоретичним, так і практичним напрямкам підготовки вчителя до викладання інформатики у 2 - 4 та 5-11 класах.

У ході теоретичної частини семінару учителі ознайомилися із орієнтирами заступника директора з навчально – виховної роботи Пустовойтенко Р.М. щодо розвитку компетентної особистості закладу. Руслана Миронівна розкрила як навчальний заклад намагається розкрити в учнях творчі здібності.

Методист районного методичного кабінету Ошега З.С. розкрила основні групи компетентностей відповідно до Нового державного стандарту та основні види інформаційних компетентностей. Звернула увагу на структуру уроку інформатики

/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4309_resize.JPG

У ході практичної частини семінару педагоги мали змогу переглянути:

Фрагмент уроку інформатики у 3 класі з теми «Створення простих презентацій. Зимові свята»(вчитель Демченко С.О.). Вчителька використала різні форми і методи роботи зі створення презентацій та створила оптимальні умови для розвитку інформаційних компетентностей учнів.

/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4275_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4279_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4277_resize.JPG

Фрагмент позакласного заходу з теми «Безпека дітей в Інтернеті».Світлана Олексіївна використовуючи казкових героїв розкрила для учнів можливості мережі Інтернет та допомогла усвідомити учням про користь та небезпеку мережі.

/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4280_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4283_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4287_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4288_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4294_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4295_resize.JPG

Урок інформатики у 11 класі з теми «Програмування» (вчитель Гончарук В.Д.). На різних етапах уроку вчитель використовував різноманітні форми роботи: тестові програми, презентації, Smart - дошку. Вчитель пропонував завдання, для виконання яких необхідне звернення до альтернативних джерел інформації — додаткової літератури, комп’ютерних баз даних, Інтернету тощо.

/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4300_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4301_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4302_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_2436_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_2453_resize.JPG

Майстер – клас Гончарука Віталія Дмитровича з теми «Використання програми Free Pascal і VB у практичній діяльності вчителя»

/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4305_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_2456_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_2454_resize.JPG/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_4308_resize.JPG

Підводячи підсумки семінару - практикуму зробили висновок, що формування та розвиток інформаційних компетентностей учнів у ході реалізації Державного стандарту праця не легка, але це вірний шлях у майбутнє шкільної освіти.

План семінару

/Files/images/semnari/nform_novost/SAM_2432_resize.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.