І Заняття Школи комп’ютерної грамотності вчителів – предметників району з проблеми: «Активізація пізнавальної діяльності учнів з використанням SMART технологій»

З кожним днем інформаційно-комунікативні технології (ІКТ) все глибше проникають у навчально-виховний процес, стають його невід’ємною складовою. Ще недавно ІК-технологіями опікувалися тільки вчителі інформатики, нині ж це питання є актуальними для кожного педагогічного працівника. Тому і виникла потреба у створенні Школи комп’ютерної грамотності для педагогічних району, з метою використання у навчальній діяльності SMART технологій»

18 листопада 2013 року на базі Іскрівської ЗШ І – ІІІ ступенів відбулося І заняття школи комп’ютерної грамотності вчителів предметників з проблеми ««Активізація пізнавальної діяльності учнів з використанням SMART технологій»

Керівник школи Бондарева Неля Петрівна вчитель інформатики Іскрівської ЗШ І – ІІІ ступенів, учасник обласного конкурсу «Учитель року - 2013», учасник тренінгу з опанування навичками вільно працювати з інтерактивною дошкою SМАRТ та програмним забезпеченням SMART Notebook.

Основна мета роботи ШКГ - ознайомлення вчителів – предметників із програмним забезпеченням SMARTNotebook 10. Залучення педагогів до практичного використання найновіших досягнень науки і техніки у своїй професійній діяльності з метою активізації пізнавальної та пошукової діяльності учнів, розвиток самостійності мислення.Вироблення умінь та навичок застосування основ педагогічного тестування в організації навчання.Складання технологічної моделі уроку з використанням програмного забезпечення.

У роботі заняття взяли участь 20 вчителів - предметників, які викладають історію, іноземну мову, фізику, хімію, біологію, математику, предмети початкової школи, директори та заступники директорів шкіл./Files/images/shkg_bondarva/3_2.JPG/Files/images/shkg_bondarva/3_3.JPG/Files/images/shkg_bondarva/3_8.JPG/Files/images/shkg_bondarva/3_1.JPG

У ході заняття педагогічні працівники отримували як теоретичний та практичний матеріал щодо можливостей програмного засобу SMARTNotebook 10.

Неля Петрівна ознайомила слухачів із середовищем ПЗ SMART Notebook, різними формами роботи з інтерактивною дошкою. У ході роботи із програмним середовищем ПЗ SMART Notebook, учителі використовували підказки, інструкційні картки, алгоритми у презентаціях та основних функціях дошки.

Під час роботи у групах педагоги опрацьовували різноманітні можливості програмного засобу SMARTNotebook 10 та розробили декілька слайдів.

/Files/images/shkg_bondarva/3_4.JPG/Files/images/shkg_bondarva/3_5.JPG/Files/images/shkg_bondarva/3_6.JPG/Files/images/shkg_bondarva/3_7.JPG

По завершенню роботи І засідання школи комп’ютерної грамотності слухачі отримали домашнє завдання, для закріплення вивченого та опрацьованого у ході заняття:

- переглянути та ознайомитися із сайтом: : http://school16.org/interaktivna-multimediyna-doshka;

- підготувати інформацію про переваги використання електронної інтерактивної дошки для учителів, учнів та чинники ефективного використання.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.