Районний семінар-практикум заступників директорів закладів освіти

В умовах модернізаційних змін в освіті виникла потреба зміни підходів до організації науково-методичного супроводу професійної діяльності вчителя.

Саме ці питання були розглянуті у ході семінару заступників директорів із навчально-виховної роботи з проблеми «Сучасні підходи до організації науково-методичної роботи з педагогічними кадрами в умовах модернізаційних змін», що відбувся 19 квітня 2019 року на базі Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів.

Семінар розпочався із фотографування учасників у фотозоні та зустрічі в еко-кафе «Знайомство», оскільки на семінар був запрошений гість – Даценко Олександр Васильович, методист науково-методичного центру м. Олександрії, активний учасник, координатор, спікер Ed Camp.

Директор школи Канівець О.М. провела екскурсію закладом, презентувала його діяльність.

У ході теоретичної частини семінару методист РМК Лепська О.П. висвітлила особливості роботи з педагогічними кадрами в сучасних умовах.

Даценко О.В., методист НМЦ м. Олександрії, провів майстер-клас «Професійний розвиток педагога: методична підтримка», у ході якого слухачі ознайомилися із новими підходами до організації методичної роботи, підвищення кваліфікації педагогів, надання їм практичної допомоги, зміни формату методичної служби.

Як спікер Ed Camp Олександр Васильович провів спеціальну сесію з теми «Орієнтири для надавачів освітніх послуг підвищення кваліфікації при розробці нових та оновлених чинних програм», у ході якої учасники семінару долучилися до розробки орієнтирів для надавачів освітніх послуг.

Під час перерви на лайфхак «Поради до часу» учасники взяли активну участь у цікавих і корисних міні майстер-класах, що їх провели педагоги школи: «Як запам’ятати текст за допомогою піктограм» (Галіба О.А., вчитель української мови), «Як створити прикрасу до великоднього кошика» (Мартинюк М.А., педагог-організатор), «Як зробити закладку оригамі» (Борисова Т.М., вчитель музичного мистецтва).

Із новими підходами до організації планування роботи закладу і, зокрема, науково-методичної роботи, присутніх ознайомила Гришаєва О.В., заступник директора школи, Олена Василівна провела майстер-клас «Створення кейсу освітніх послуг», у ході якого учасники семінару виготовили лепбуки та презентували освітні послуги, які планують надати педагогам.

Ключовий зміст заходів семінару було графічно проілюстровано у форматі відеоскрайбінгу (Галіба О.А., вчитель інформатики), що допомагає донести інформацію у максимально зрозумілому для учасників семінару вигляді і творчо використати у роботі.

Семінар відбувся у щирій, невимушеній обстановці. Учасники семінару щиро вдячні Даценко О.В., методисту НМЦ м. Олександрії та адміністрації закладу Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів (Канівець О.М., Гришаєва О.В.) за творчу зустріч, що надихає на зміни.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.