Шевченківські дні у закладах освіти району

Отче наш, Тарасе всемогущий,

Що створив нас генієм своїм,

На моїй землі, як правда, сущий,

Б'ющий у неправду, наче грім ,-

так писав Дмитро Пвлично у вірші «Молитва» про Т.Г. Шевченка. Батьком, Генієм, Пророком, Предтечею називають його. Але, мабуть, найближчим для нас є народне — Кобзар. Хіба можна знайти більш відповідне "звання", яке висловлювало б глибоку шану людей до того, кого вважають співцем народним.

У ці березневі дні вся Україна вшановує пам'ять національного генія, великого Кобзаря. У закладах освіти району із 11 по 15 березня проходять Шевченківські дні, присвячені 205-річчю від дня народження народного поета України Тараса Григоровича Шевченка. З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова у школах проводяться різноманітні заходи (тематичні інформаційні хвилинки, концерти, виставки, флешмоби з читання поезій, конкурси віршів, малюнків).

На уроках української літератури вчителі-філологи провели «Хвилинки Кобзаря», наповнивши зміст уроків величними словами Тараса Григоровича. 11 березня у більшості закладів пройшли урочисті лінійки під девізом « Звучи над нашим рідним краєм, безсмертне слово Кобзаря!».

У Балахівській ЗШ І-ІІІ ступенів для учнів 5-9 класів проведено конкурс читців «Вінок кобзаря», молодші школярі влаштували виставку малюнків до його творів. Учні 3 класу Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів виготовили власноруч портрет Т.Шевченка. Для учнів 7 -9 класів закладу проведено літературну годину «У славі живій Крбзаря».

У програмі заходів Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів для старшокласників передбачено усний журнал «У всякого своя доля і свій шлях широкий», літературну вітальню «Караюсь, мучуся, але не каюсь»; для учнів 5-11 класів – виготовлення креативного плакату співпраці ««Молодий Тарас Шевченко».

У Зеленській ЗШ І-ІІ ступенів у рекреації закладу оформлено куточок до ювілею Кобзаря із викладкою його творів, малюнками учнів. Для учнів школи проведено конкурси, вікторини, літературні хвилинки.

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Тарас Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.