Районний семінар-практикум учителів української мови та літератури

12 березня на базі Зеленської ЗШ І-ІІ ступенів відбувсяя семінар-практикум учителів української мови та літератури з проблеми «Підвищення якості та результативності уроків української мови та літератури через упровадження інноваційних технологій». Його метою було ознайомити учасників семінару зі способами засвоєння інформації на уроках української мови та літератури, що забезпечують розвток критичного мислення учнів.

Захід розпочався із вправи «Ранкове коло», яку провела учитель образотворчого мистецтва Нич Я.А. Вправа проходила під девізом «Нас єднає мова». Учителька наголосила на значенні рідної мови для кожного українця, милозвучності, красі українського слова, підтвердила свої слова висловами відомих людей про роль мови в житті суспільства.

Директор школи Біла В.М. презентувала інноваційну діяльність закладу. Методист районного методичного кабінету Горбанець Л.М. у своєму виступі розкрила питання використання технології критичного мислення в освітньому процесі, супроводєжуючи виступ презентацією з даної проблеми.

Під час практичної частини семінару його учасники відвідали фрагменти уроків української мови в учителів закладу Бережної С.М. та Готь А.С., метою яких було показати використання в освітньому процесі інноваційних технології для формування мовної особистості учнів. Бережна С.М. також провела майстер-клас із упровадження розвивальних технологій навчання для підвищення результативності уроку .

Практичну роботу (педагогічний тренінг ) провів учитель інформатики школи Чудний О.В. Метою тренінгу було показати, що медіаграмотність учителя – один із чинників підвищення результативності уроку.

Завершився семінар презентаційною скарбничкою – уроком позакласного читання за книгою О. Бережного «Жовті Води - мій рідний край, моя земля, козацькії простори». На заході був присутній і автор книги, який разом із учителем української мови та літератури Бережною С.М. презентував свої книги, читав власні поезії та виконував авторські пісні. Захід пройшов у теплій, душевній атмосфері, сповненій любоі до рідного слова, до славних козацьких традицій, українських символів.

Учасники семінару щиро вдячні адміністрації, учителям-філологам, усьому педагогічному колективу школи за високу організацію та проведення семінару-практикуму.

/Files/images/00/P90312-094305_1_.jpg/Files/images/00/P90312-101042_1_.jpg/Files/images/00/P90312-113758_1_.jpg/Files/images/00/P90312-114547_1_.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.