Міжнародний День рідної мови

Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі, бо саме вона визначає пам’ять народу в історичному цивілізаційному часі. Саме тому щороку 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Прилучилися за традицією до свята вшанування рідної мови педагогічні та учнівські колективи закладів освіти району. Розпочалося свято загальношкільними урочистими лінійками «Мово моя рідна, мово калинова», інформаційними годинами, а продовжилося в класних колективах конкурсами віршів, малюнків «Образ моєї мови» вікторинами, лінгвістичними іграми, виставками книг у шкільних бібліотеках та іншими заходами, сповненими любов’ю до України, материнського слова, рідного народу. Зокрема, цікаво та різноманітно пройшло свято рідної мови у КЗ «Петрівське НВО «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія», Петрівській, Луганській, Ганнівській , Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів, Петрівській ЗШ І ступеня, Зеленській, Іскрівській ЗШ ЗШ І-ІІ ступенів та інших закладах освіти.

У Петрівській ЗШ І-ІІІ ступенів у цей святковий день спілкувалися, співали, писали диктанти, виконували творчі завдання усі: і діти, і дорослі.

У Луганській ЗШ І-ІІІ ступенів із метою поглиблення знань про мову, культуру мовлення, удосконалення уміння орієнтуватися в будь-якій мовленнєвій ситуації була проведена лінгвістична гра «Мова – душа народу» серед учнів 5 класу, у Ганнівській ЗШ для п’ятикласників пройшов квест «Моя чудова рідня мова».

Свою любов до української мови висловили учні 7-9 класів закладів освіти району у позакласному заході « Мова - це глибина тисячоліть…». Метою свята було розширити знання про красу і багатство української мови, пробудити почуття національної гідності та сприяти вихованню патріотизму.

У Чечеліївській ЗШ І-ІІІ ступенів для учнів старших класів було проведене інтелектуальне шоу «Конкурс юних філологів».

Учні закладів освіти району вкотре продемонстрували любов і повагу до рідної мови, вірність традиціям українського народу./Files/images/00/мова 2_новый размер.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.