Районний семінар-практикум учителів, асистентів-учителів, практичних психологів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами

21 лютого 2019 року на базі комунального закладу «Петрівське навчально-виховне об’єднання «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія» відбувся районний семінар-практикум учителів, асистентів-учителів, практичних психологів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами з проблеми: «Педагогіка партнерства в умовах інклюзивного навчання».

Відкрила семінар директор закладу Вєтрова А.С., яка висвітлила проблему семінару та запросила до співпраці. У ході теоретичної частини семінару було обговорено питання співпраці всіх учасників освітнього процесу, як однієї із умов успішного впровадження інклюзивного навчання. Ємець В.І., заступник директора з навчально-виховної роботи ознайомила учасників семінару із досвідом роботи закладу з питань партнерства в умовах інклюзивного навчання.

У ході практичної частини учасники семінару відвідали урок хімії у 7Б класі з інклюзивним навчанням з теми: «Вода. Фізичні властивості. Поширеність у природі. Вода – розчинник» ( Ємець В.І., вчитель хімії; Чирва А.О., асистент - учителя) та урок історії в 11Б класі з інклюзивним навчанням з теми: «Чорнобильська катастрофа та її наслідки» ( Копань Т.К., учитель історії, Місюра Г.В., асистент – учителя). На даних уроках учасники побачили роль асистента-учителя в інклюзивному класі.

Цікаво та змістовно було проведено корекційно-розвиткові заняття з дітьми з особливими освітніми потребами «Корекція розвитку» ( Овдій І.О., практичний психолог) та «Лікувальна фізкультура» (Фандєєв К.В., вчитель фізичної культури).

Практичний психолог закладу Ірина Овдій провела психологічні вправи та тренінг «Друзі із особливими освітніми потребами» із залученням учасників семінару. Вразила педагогічних працівників казка «Соловейко з одним крилом», яка показала, що не можна залишатися байдужими до дітей із особливими освітніми потребами. І тільки в тісній співпраці буде досягнуто певних результатів.

Слухачі семінару переглянули творчі роботи (вишиті картини, малюнки, аплікації та оригінальні вироби із ватних дисків) Бокої Ірини, учениці з особливими освітніми потребами.

Практичний психолог комунальної установи «Петрівський інклюзивно-ресурсний центр» Дорошенко Н.В. розкрила питання комплексної оцінки дітей із особливими освітніми потребами та запросила учасників семінару до активної співпраці між Центром та закладами освіти як шляху до успіху у реалізації інклюзивної освіти.

Учасники обговорили проведені заходи, ділилися досвідом, отримали позитивні враження від спільної роботи та висловили вдячність адміністрації закладу за організацію у проведенні районного семінару.

/Files/images/1_nush/IMG_9498_новый размер.JPG/Files/images/1_nush/IMG_9518_новый размер.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.