Зустріч керівників району з переможцем обласного етапу конкурсу «Учитель року-2019»

5 лютого 2019 року у районній державній адміністрації відбулася зустріч керівників району з переможцем обласного етапу конкурсу «Учитель року-2019» Гридасовою І.І.

На зустріч з головою райдержадміністрації Сергієм Завалієм, головою районної ради Тамарою Сакарою прибула Ірина Гридасова переможець обласного етапу конкурсу «Учитель року 2019 у номінації «Основи здоров’я» разом із виконуючою обов’язкіи начальника відділу освіти Іриною Оранською, директором комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти» Григорієм Москальцем, завідувачем РМК Зоєю Ошегою, педагогом- наставником Філіпенко І.В. завідувачем філії Олександром Ліваком та заступником завідувача філії Тетяною Огир.

Виконуюча обов’язків начальника відділу освіти Оранська І.В. розкрила основні аспекти районного етапу конкурсу «Учитель року -2019» та представила керівникам району переможця обласного етапу конкурсу «Учитель року - 2019» у номінації «Основи здоров’я» - Гридасову Ірину Ігорівну. Відмітила, що конкурс «Учитель року» відкрив нові можливості, великі перспективи для Ірини Ігорівни.. А підготовка до нього спонукала її підвищувати свій методичний і фаховий рівень. Участь в конкурсі – це можливість та шанс заявити про себе як про молоду, креативу , харизматичну , творчу особистість.

Сергій Завалій і Тамара Сакара привітали Ірину Ігорівну з перемогою в найбільш престижному в галузі освіти конкурсі. Керівники району побажали міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя – творінні добра, навчанні та вихованні учнівської молоді. Зазначили, що без такої підтримки освітянської команди не було б і перемоги. Керівники зауважили , що для таких людей , такої команди хочеться робити більше, адже Петрівський район - один із флагманів нашої Кіровоградщини у галузі освіти. Дуже нелегко тримати форму , планку, бути у перших рядах, тому завжди готові підтримати та надати допомогу.

Далі зустріч продовжилася в форматі бесіди. Ірина Ігорівна розповіла про свої враження від участі в конкурсі. Зазначила, що конкурс для неї був дуже хвилюючим, але вніс багато змін у її життя. Вона отримала величезний досвід та багато емоцій, вражень, розкрила свій потенціал та інноваційні професійні здібності.

Наголосила, що найголовніший здобуток – це отриманий стимул ще більше вдосконалюватися, оскільки навчання - це безперервний і надзвичайно цікавий процес, що триває все життя. Зазначила, що справжній професіонал – це той, хто упевнено приймає виклики, не боїться подивитися у вічі невідомому, здатен експериментувати й самовдосконалюватися у праці.

«Для мене участь у конкурсі – це ще одна можливість випробувати себе. Також це шанс навчитися новому, зустрітися з тими, кого насправді вважають фахівцями цього напряму. Взаємодія з колегами та обмін досвідом допомагає генерувати нові ідеї та надихає до професійного розвитку», - розповіла Ірина Ігорівна.

Вчителька висловила вдячність за допомогу й підтримку колегам - працівникам районного методкабінету, керівнику – наставнику Філіпенко І.В., учителю Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, керівництву закладу. Ірина Ігорівна зазначила, що наша сила в єдності. І саме цю істину розумієш тоді, коли відчуваєш, що ти не сам, у тебе вірять, у впевненості з’являються крила, ще недавно нездоланні бар’єри і недосяжні висоти здаються дріб’язковістю, усе стає можливим і доступним.

Олександр Лівак, завідувач Петрівської ЗШ І ступеня , філії комунального закладу «Петрівське НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів – гімназія», зазначив, що для Ірини Ігорівни конкурс став ще однією сходинкою до вершин професійної майстерності, відкрив багато нових граней її педагогічного досвіду, став школою самоствердження і самовираження.

Філіпенко І.В., учитель – наставник зазначила , що замітила родзинку у вчителя ще на районному турі конкурсу. Це молода, креативна, відповідальна, харизматична , неординарна, інноваційна, компетентна вчителька.

Зазначила, що до обласного конкурсу готувалися дуже серйозно та відповідально, але було дуже легко працювати з таким вчителем. Інна Валеріївна зазначила , що свій досвід та практичну діяльність, яку не змогла показати у своїй роботі, передала діями молодого вчителя. На результативність уроку Ірини Ігорівни вплинули її особистість, стиль спілкування з учнями, рівень фахової підготовки, ступінь володіння методичними прийомами та вміння враховувати під час управління освітньою діяльністю психологічні особливості кожного школяра. Інноваційність, харизму, неспокій духу продемонструвала конкурсантка, коли проводила урок. Учителька створювала ігрові ситуації, використовувала прийоми інтерактивного навчання, ставила проблемні питання. Інтерактивні методи, які використовувала Ірина Ігорівна, захоплювали учнів, пробуджували в них інтерес та стимулювали мотивацію, навчали самостійного мислення та дій.

Москалець Г. Л. зазначив, що Ірина Ігорівна гідно подолала непростий шлях до фіналу і цим підтвердила, що по праву належить до вчителів, яких із гордістю сьогодні називають «агентами змін». Даний конкурс відкрив професійного, креативного і творчого учителя, який здатний реалізовувати ідеї Нової української школи. Адже Нова українська школа потребує ось таких «агентів змін» , які по новому, зі свіжим поглядом вносять зміни у освіту та підносять школу на новий рівень. Зазначив, що якщо кожен на своєму місці виконав свою місію, функцію, то і є відповідний результат.

Завідувач районного методичного кабінету зазначила, що Нова українська школа не може відбутися без педагогів, які володіють сучасними технологіями навчання та повинні стати агентами змін, які є носіями креативного, інноваційного підходу до навчання підростаючого покоління, впровадження передових освітніх технологій, постійного пошуку на творчому шляху самовдосконалення. Використання сучасних освітніх технологій навчання було продемонстровано учасниками конкурсу на методичному практикумі, проведених інтерактивних уроках, під час практичної роботи, презентації навчальних проектів, виконанні тестових завдань на знання методики викладання предмету, педагогіки та психології. Зазначила, що умовою сьогодення є не лише глибокі знання у професійній сфері та високий рівень освіченості, а й постійне поповнення та поновлення знань, високий рівень професіоналізму. Створення системи підготовки учителів до самоосвіти – багатоаспектна проблема саме для методистів районних методичних кабінетів. Це спонукає до пошуку нових підходів до організації та управлінні самоосвітньою діяльністю педагогів, удосконаленні змісту та структури, форм та методів організації навально-пізнавальної діяльності, впровадженні сучасних технологій навчання.

Сергій Завалій і Тамара Сакара відмітили, що Петрівщина багата на високопрофесійних, ерудованих, творчих вчителів. Керівники району зауважили, що готові йти назустріч, підтримувати й допомагати людям, що сповна віддають себе професії, подякували за майстерність, фахову компетентність і наполегливість та побажали перемоги в заключному турі конкурсу, який відбудеться на Полтавщині , де Ірина Ігорівна представлятиме Кіровоградщину уже на Всеукраїнському рівні.

Наприкінці зустрічі керівники привітали переможця обласного конкурсу «Учитель року» із перемогою та вручили їй сертифікат на грошову премію та квіти .

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.