Районний семінар-практикум вчителів історії

30 січня 2019 року на базі Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар-практикум вчителів історії з проблеми «Формування та розвиток компетентної особистості учня шляхом використання хмарних технологій на уроках історії та у позаурочний час». Метою даного методичного заходу було показати слухачам методи та прийоми формування та розвиток компетентної особистості учня шляхом використання хмарних технологій на уроках історії та у позаурочний час в умовах реформування освітньої галузі, охарактеризувати складові її реалізації в освітньому просторі.

Розпочався семінар із зустрічі учасників семінару та екскурсії до Христо-Воздвиженської церкви, яку провів Янишин Валерій Миколайович, завідувач філії, цим самим налаштував учасників на колективну, плідну і результативну роботу.

У теоретичній частині з проблеми «Формування та розвиток компетентної особистості учня шляхом використання хмарних технологій на уроках історії та у позаурочний час» виступив методист РМК Суліма Дмитро Олександрович.

Бондарєва Неля Петрівна, заступник завідувача з навчально-виховної роботи, провела вхідне діагностування за допомогою Google-форми та презентувала досвід роботи вчителя історії Баранько Тетяни Валентинівни.

У ході практичної роботи вчителем історії Баранько Тетяною Валентинівною слухачам був запропонований урок з історії України у 5 класі на тему: "Українське козацтво в народній пам’яті", методичною метою якого було використання сервісуWordArt (хмари слів)для визначення теми уроку, застосування інтерактивних вправ створених в LearningApps та використання сервісу Kachoot для засвоєння знань.

Тетяна Валентинівна презентувала відеофрагменти уроків з історії України у 7 класі на тему: «Утворення Галицько-Волинської держави» методичною метою було використання сервісуWordArtдля створення хмар слів при визначенні теми та застосування прийому «Карта знань» на уроках історії.

А також вчитель презентувала урок історії України у 8 класі на тему: «Практичне заняття.Богдан Хмельницький як політик і людина» методична мета якого єреалізація нових освітніх стандартів шляхом використання технології веб-квест.

В ході семінару з позакласної роботи слухачем МАН секція «Історія» Єфімовою Тетяною, ученицею 9 класу було презентовано науково-дослідницьку роботу на тему: «Історія української ікони»

Члени історико-краєзнавчого гуртка "Мій рідний край" для учасників семінару провели екскурсію в музеї «Бойової слави» та «Історії школи»

Вчителі історії з великим захопленням відвідали майстер–клас на тему: «Робота зGoogle– формами. Створення різних видів тестових завдань».

Адреса блогу районного семінару вчителів історії на базі Іскрівської ЗШ І-ІІІ ступенів: https://historiseminar.blogspot.com/

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.