Серпневі засідання районних методичних об*єднань

28 серпня 2018 року на базі КЗ «Петрівське навчально-виховне об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» відбулися засідання районних методичних об’єднань учителів-предметників, шкільних бібліотекарів, голів шкільних методичних об’єднань класних керівників та заступників директорів з виховної роботи, учителів, які будуть працювати із дітьми з особливими потребами, педагогів дошкільних закладів освіти.

У ході роботи засідань розглядалися питання про особливості організації та зміст освітного процесу в закладах загальної середньої освіти у 2018-2019 навчальному році, про реалізацію вимог Концепції Нової української школи в процесі вивчення начальних предметів, обговорювались освітні програми та підручники, опрацьовано методичні рекомендації щодо викладання предметів у новому навчальному році, проаналізовано результати зовнішнього незалежного оцінювання та Всеукраїнських учнівських олімпіад.

На засіданні РМО голів шкільних методичних об’єднань класних керівників та заступників директора із виховної роботи присутні розглянули деякі аспекти організації превентивної роботи щодо формування ціннісних установок школярів як важливої платформи для формування їхніх життєвих компетентностей.

Учителі математики, фізики та інформатики ознайомилися із нормативно-правовим забезпеченням викладання даних предмктів в основній та старшій школі, розглянули питання щодо розвитку STEM – освіти в умовах сучасної школи.

Учителі хімії, біології презентували творчі розробки уроків, проекти, позакласні заходи.

На засіданні методичного об’днання учителі української мови та літератури переглянули вимоги до оформлення шкільної документації, ознайомилися із сучасними електронними освітніми ресурсами в роботі вчителя, новинками сучасної української літератури.

Учителі англійської мови презентували кращі Інтернет-ресурси із іноземних мов, учителі зарубіжної літератури та російської мови обмінялися досвідом роботи із проблеми: «Сучасні інформаційні технології формування якостей творчого читача»

Вихователі дошкільних закладів освіти на засіданні методичного об’єднання поділилися досвідом роботи із питання формування духовних та моральних цінностей дитини.

Шкільні бібліотекарі ознайомилися із планом забезпечення району підручниками для учнів 1, 5, 10 класів, поділилися досвідом роботи впровадження педагогічних ідей видатного педагога Василя Олександровича Сухомлинського. Також було розглянуто питання про розвиток шкільних бібліотек як засобу формування освітньо-виховного простору в умовах Нової української школи.

На засіданні методичного об’єднання учителі художньо-естетичного циклу поділилися досвідом роботи із питання використання творчих завдань на уроках художньо-естетичного циклу із метою формування ключових компетентностей учнів.

Під час засіданаь районних методичних об’єднань прийнято конкретні рішення щодо удосконалення освітнього процесу на шляху реформування освіти.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.