Учасники обласного 47 зльоту молодих учителів

Із 28 по 30 березня 2018 року спільнота молодих педагогів Петрівщини була учасником 47-обласного зльоту молодих вчителів Кіровоградщини, приуроченого 100-річчю від дня народження В.О.Сухомлинського, який проходив у рамках обласного Тижня молодого вчителя у м. Кропивницькому та м. Києві.

Молоді вчителі району Чвалко Вікторія Олександрівна, вчитель фізичної культури Володимирівської ЗШ І-ІІ ступенів, філії Ганнівської ЗШ І-ІІІ ступенів; Петренко Юлія Володимирівна, вчитель початкових класів Луганської ЗШ І-ІІІ ступенів; Жушман Тетяна Олегівна, вчитель української мови та літератури Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів; Яременко Інна Вікторівна, керівник гуртка скелелазіння центру дитячої та юнацької творчості, були учасниками зльоту.

28 березня 2018 року відбулася пленарна частина зльоту у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім.. М.Л.Кропивницького. Традиційно педагогічну молодь привітали народні депутати, депутати обласної ради, керівники ОДА, облради , провідні спеціалісти органів управління освітою ОДА, РДА, ОТГ, міських управлінь освіти, Центральноукраїнського державного педагогічного університету, КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» та вручили відповідні нагороди.

На базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» молодих колег ознайомили із проблемою «Формування індивідуальної траєкторії професійного розвитку молодого педагога»

Щиро привітали молодих і натхненних учителів заступник директора з навчально-організаційної діяльності комунального закладу, завідувач навчально-організаційного центру освітньої діяльності, методист обласного навчально-методичного центру освітнього менеджменту та координації діяльності методичних служб КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського».

Досвідчені вчителі Кіровоградської області поділилися секретами успіху непростого шляху учителя від молодого спеціаліста до майстра:С.П.Логачевська, І.Л.Мудрий, М.М.Поплавський.

29 березня 2018 року в м.Києві відбулася зустріч молодих учителів Петрівщини, учасників «Тижня молодого вчителя», присвяченого 100-річчю В.О.Сухомлинського із визначними особистостями сучасності – вченими-академіками НАПН України, громадськими й державними діячами.

У доповіді про Національну академію педагогічних наук України в контексті модернізації сучасної освіти і педагогічної науки президент НАПН України Василь Кремень наголосив на пріоритетах розвитку особистості, що обумовлено характеристиками й викликами сучасного світу – інноваційності, самостійності мислення, патріотизмі, компетентності й медіаграмотності та ін. Коротко представивши напрями роботи НАПН України, її президент запросив молоду учительську зміну до наукової роботи та співпраці у науково-експериментальній роботі.

Зі спогадами та новітнім трактуванням ідей В.О.Сухомлинського виступила академік Ольга Сухомлинська. Про щорічні педагогічні читання «Василь Сухомлинський у діалозі з сучасністю» розповіла голова Всеукраїнської асоціації імені В.О.Сухомлинського, академік Олександра Савченко.

На освітніх інноваціях у Кіровоградській області зупинився у виступі начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Таборанський. Виступили також незмінний ініціатор і очільник «Тижня молодого вчителя», голова Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлана Скалько, професор Кіровоградського педагогічного університету, учасник усіх акцій, присвячених В.О.Сухомлинському, «сухомлініст» Надія Калініченко, заступник директора з наукової роботи Інституту педагогіки НАПН України Микола Головко.

Для молодих колег було проведено екскурсію Києвом, у тому числі місцями , пов’язаними з ім’ям Василя Сухомлинського: міський будинок вчителя, музей В.О.Сухомлинського, академічна наукова бібліотека ім. В.Сухомлинського та інші…

30 березня 2018 року молоді колеги району ознайомилися із особливостями впровадження педагогічної спадщини В.О.Сухомлинського у процесі реалізації завдань освітньої реформи, проекту «Нова українська школа, роботою педагогічних колективів навчальних закладів, що носять ім’я В.О.Сухомлинського: загальноосвітня школа№2, НВК школа-дитячий садок «Ялинка» м Бровари Київської області, Путрівський НВК «Гімназія - ЗШ І-ІІІ ступенів - ДНЗ», Боярський НВК «Гімназія ЗШ І-ІІІ ступенів».

Після цікавих та змістовних екскурсій молоді колеги району були учасниками конкурсу «Міс освітянка-2018» та «Містер освітянин-2018»

Наш район представляла Яременко Інна Вікторівна, керівник гуртка скелелазіння Петрівського центру дитячої та юнацької творчості, переможець районного конкурсу «Міс освітянка 2018».

Інна Вікторівна презентувала себе та свою діяльність у конкурсі «Самопрезентація», запросивши усіх присутніх помандрувати її життєвою картою та відмітити усі основні КП (контрольні пункти), яких нараховувалося 5: шкільні роки; географічний факультет Кіровоградського державного педагогічного університету; досягнення в спортивному туризмі, скелелазінні та активному студентському житті; перші педагогічні кроки в Петрівському районному центрі дитячої та юнацької творчості та Чемпіонат області зі скелелазіння, який ніяк не може відбутися.

Креативним був і підхід до виготовлення стінгазети «Сходинки до педагогічного Евересту», у якій розкриті основні етапи становлення її як педагога, принципи її педагогічної діяльності та перші враження від роботи в ЦДЮТ. Дана стінгазета принесла Інні Вікторівні перемогу – І місце у конкурсі газет.

Проявила себе Інна Вікторівна і в конкурсі-імпровізації, виявивши високий рівень знань, творчість, дотепність та нестандартний підхід до вирішення завдань. Саме за це вона і удостоєна звання «Міс дотепність» обласного конкурсу молодих учителів «Міс освітянка 2018».

Організатори висловили сподівання, що цей зліт довів, що молоді педагоги утвердилися у вірності обраної професії; пізнавши педагогіку Сухомлинського, переймуться його гарячим прагненням виховувати покоління щасливих, успішних людей, які здатні змінити цей світ на краще.

Зичимо молодим педагогам зоряного шляху до визнання, успіху та щасливої вчительської долі.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.