ІІ заняття школи комп’ютерної грамотності вчителів фізичної культури та трудового навчання

27 березня 2018 року року на базі комунального закладу «Петрівське НВО «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – гімназія» відбулося ІІ заняття школи комп’ютерної грамотності вчителів фізичної культури та трудового навчання з проблеми «Використання Google-сервісів у роботі вчителя фізичної культури та трудового навчання»(керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунального закладу «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»)


Метою заняття є формування інформаційної культури вчителів фізичної культури та трудового навчання, ознайомлення з інформаційно-комунікаційними технологіями і соціальними сервісами технологій Веб 2.0 та їх використання в професійній діяльності.

У ході заняття завідувач РМК Ошега З.С. окреслила основні завдання заняття та звернула увагу вчителів фізичної культури на зміни, що відбуваються в освіті, на нові вимоги до педагогічної діяльності, на які повинен орієнтуватися сучасний вчитель відповідно до нового Закону «Про освіту».

Керівник школи комп’ютерної грамотності у ході теоретичної частини заняття ознайомила вчителів із призначенням сервісів Goоgle та можливостями їх використання у професійній діяльності. Слухачі також ознайомилися із можливостями Google диску (створення документів, таблиць, презентацій, публікацій, анкет, блогів, сайтів).

Сервіси компанії Google дають можливість ефективно організувати спільну діяльність групи користувачів. Використання цих засобів дає можливість розміщувати документи в мережі Інтернет, одночасно редагувати файли і переглядати зміни в режимі он-лайн, а також публікувати їх в мережі Інтернет для спільного перегляду. Документи Google – дають можливість організації співпраці через створення спільних документів, проведення опитування через електронні таблиці, спільне редагування документів, їх обговорення та публікацію.

У ході практичної частини заняття вчителі фізкультури та трудового навчання,ознайомившись із Google сервісом «Презентації» та її властивостями, створили Google – презентацію на Google диску та розміщали на ній інформацію (створювали слайди, вбудовували у слайди фото, відео, створювали різні фони, макети, переходи) Навчалися вбудовувати презентацію на сторінки блогу з допомогою HTML - коду

Отже, сьогодні ІКТ стали невід’ємною частиною сучасного світу, а освіти зокрема. Застосування ІКТ у навчальній діяльності надає багато засобів та можливостей.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.