Семінар – практикум для вчителів та психологів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами

15.03.2018 року у Балахівській ЗШ І-ІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар – практикум для вчителів та психологів, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами з проблеми «Створення позитивного мікроклімату в колективі з метою профілактики стигматизації і дискримінації у шкільному оточенні, формування дружнього та неупередженого ставлення до дитини з особливими освітніми потребами». Головною метою семінару була активна роль учителя у впровадженні інклюзивної освіти, розширення знань щодо специфіки роботи з дітьми з особливими потребами, отримання практичних навичок щодо проведення уроків в інклюзивному класі.

У ході теоретичної частини були розглянуті питання інклюзивного підходу – як основу освіти для всіх дітей, яку розкрила Гончаренко Н.П., завідувач районної ПМПК. Методист РМК Мовчан Л.І. ознайомила учасників семінару із організацією інклюзивного навчання на основі особистісно-орієнтованих методів із урахуванням індивідуальних особливостей кожної дитини.

У ході практичної частини семінару учасники переглянули відеофільм «Особлива дитина» та активно долучилися до обговорення. Слухачі відвідали уроки в інклюзивних класах з української мови ( 3 клас, вчитель Єрмакова Т.Є.) та математики ( 4 клас, вчитель Дяченко Л.І.), корекційні заняття із розвитку мовлення ( вчитель Байзо В.А.) та корекції розвитку ( психолог Гребеневич Т.О.) із урахуванням індивідуальних підходів до навчання. Педагоги мали можливість обговорити актуальні питання інклюзивної освіти та поділитися своїми враженнями.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.