Заняття школи комп"ютерної грамотності вчителів географії

В час стрімкого розвитку комп’ютерних технологій, які надзвичайно швидко змінюють якість та зміст суспільного життя, при підготовці майбутніх учителів технологій, стає актуальною задача по розробці та використанню електронних навчальних систем, які розробляються з застосуванням мультимедійних технологій. На сьогоднішній день навіть сільські школи мають комп’ютерні класи. Комп’ютерна техніка, електронні засоби зв’язку, цифрові технології стали невід’ємною частиною життя людини. Тому є закономірним проникнення у галузь освіти сучасних технологій, і мультимедійних у тому числі.

З розвитком глобальної комп’ютерної мережі є перспективним віддалене навчання учнівз використаннямGoogle–сервісів.Не так давно найбільш ефективним інструментом навчання стали відео уроки, які створюють за допомогою безкоштовних відео програм та розміщуютьуYouTube.Сучасний урок повинен бути цікавим. Відео урок підвищує інтерес дітей до вивчення певного предмету. За рахунок новизни і багатства мультимедіа урок захоплює та стає яскравим. За допомогою грамотно створеного відео уроку підвищується інтерес учнів до уроку, вони більше запам’ятовують, на уроці відчувається емоційний комфорт. Тому,для педагогів району,упродовж навчального року проводяться заняття з комп’ютерної грамотності у ході яких вивчають різні інтернет-технологї, сервіси, програми.

13 березня 2018 року на базі комунального закладу «Петрівське НВО «заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – гімназія» відбулося ІІзаняття школи комп’ютерної грамотності вчителів географії з проблеми «Використання технологій Веб 2.0 у роботі вчителя географії»(керівник: Ошега З.С., завідувач РМК комунальної установи «Петрівський районний центр із обслуговування закладів освіти»), у ході якого розглядалося актуальне питання створення відео за допомогоюYouTube каналу.

У ході теоретичної частини заняття учителі географії ознайомилися ізсервісом YouTube та його основними властивостями.

У ході практичної частини заняття слухачі вчилися створювати та налаштовувати власнийYouTube канал.Знаходили та переглядали відеоролики на сервісі YouTube. Завантажувалиролик на комп’ютер. Розміщували ролик як посиланням так івбудовували на сторінки особистогоблогу. Створювали відеоролики за різними фото сюжетами заходів, завантажували на канал.

Слухачі отримали і домашнє завдання:створити відеоролик на каналі YouTube та розмістити на сторінці блогу./Files/images/00/IMG_20180313_094842.jpg/Files/images/00/IMG_20180313_094851.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.