І районний турнір юних журналістів

14 лютого у приміщенні Петрівського ЦДЮТ відбувся І районний турнір юних журналістів. Із п’яти закладів освіти прибули команди юних журналістів, щоб помірятися силою в турнірних боях, спробувати себе в ролі доповідача, опонента чи рецензента, проявити командну гру.

Даний турнір покликаний виявляти і розвивати творчі здібності учнів, лідерські якості старшокласників, удосконалювати навички командної роботи, орієнтувати на майбутню професію.

У ході турніру учасники обговорювали актуальні як для журналістики, так і для українського суспільства питання: як відрізнити правдиву інформацію від фейку, якої інформації потребує сучасне суспільство та в якій формі її варто подавати, як підняти рейтинг того чи іншого видання. Чимало питань стосувалися журналістської етики, мовленнєвої культури, виховання медіа-грамотності.

Змагання юних журналістів стало майданчиком для реалізації креативних ідей його учасників. Команди були добре підготовлені, знали правила, мали навички рецензування, опонування, виголошення доповіді, відбувалися конструктивні дискусії, що стосувалися різного бачення запропонованих питань. Турнірні бої відбувалися за правилами, ведуча слідкувала за дотриманням положення, а члени журі коментували зміст висвітленого питання, оцінювали якість його підготовки, давали цінні поради учасникам.

У фінал турніру юних журналістів вийшли три команди: Петрівського НВО, Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів та Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів, філії Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів. За підсумками фіналу переможцем визнано команду Петрівського НВО, друге місце посіла команда Новостародубської ЗШ І-ІІІ ступенів, третє – Чечеліївської ЗШ І-ІІІ ступенів. Вони нагороджені дипломами відділу освіти Петрівської райдержадміністрації.

Дипломом відділу освіти як кращого гравця турніру також нагороджено Макар Вікторію, ученицю 11 класу Петрівського НВО.

Голова журі Митько Н.П., вчитель української мови Петрівського НВО, голова РМО вчителів української мови та літератури, відзначила високу якість підготовки та організації І турніру юних журналістів, чітку командну роботу організаторів, членів журі та учасників.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.