Повернутися до звичайного режиму

Вітаємо переможця обласного туру Всеукраїнського конкурсу Учитель року -2018

Вітаємо переможця обласного конкурсу "Учитель року - 2018"

Роль педагога є ключовою у формуванні суспільства. Учитель закладає моральну основу нації, розкриває перед учнями різні грані багатовимірної дійсності і закликає бути активними творцями нового життя, побудованого на принципах поваги до іншого, патріотизму, шанобливого ставлення до своєї мови, культури та історії.

Саме учитель формує світоглядні принципи, практичні уміння, визначає рівень моральності та етичної відповідальності перед своєю країною. Нині Україна розпочала складний процес реінтеграції до Європи і на учителів покладено відповідальність за виховання європейських українців, майбутніх громадян ЄС, які, утверджуючи свою самобутність, залишаються відкритими для світу.

Праця вчителя – це постійне вдосконалення його особистості, пошук нових ідей, методів, прийомів під час проведення уроків та позакласних заходів. Основне - любов і повага учнів. Саме за допомогою такого конкурсу як «Учитель року» педагог активізує усі свої знання, пізнає нові висоти педагогіки й розуміє: як би складно не було, він обрав гідну професію - «сіяти розумне, добре, вічне».

Так, за найкращою традицією всеукраїнського конкурсу

«Учитель року - 2018» 06 та 07 лютого на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та закладів загальної середньої освіти міста Кропивницького відбувся фінальний етап ІІ (обласного) туру всеукраїнського конкурсу«Учитель року – 2018», який відображав контекст прийнятої Концепції Нової української школи, а також розглядав виховні акценти та етичну складову професійної компетентності педагога.

Свою педагогічну майстерність, професійні уміння і творчі здобутки на фінальному етапі обласного туру конкурсу у номінації «Фізика» представляв Оранський Олександр Володимирович, учитель фізики комунального закладу «Петрівське НВО «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів –гімназія», переможець районного конкурсу у номінації «Фізика».

Напруженими були конкурсні дні для Олександра Володимировича, але він виступив гідно і здобув перемогу.

Адміністрація навчального закладу та методичний кабінет не залишили осторонь конкурсанта, а надавали активно допомогу від підготовки відео касту до забезпечення лабораторним обладнанням .

У ході обласного конкурсу педагог щедро ділився із колегами своїми педагогічними здобутками, демонстрував нові педагогічні ідеї, демонстрував креативність, творчий підхід, глибокі знання психологічних особливостей дітей та почуття гумору, шукав свою педагогічну стежку до душі й серця кожного учня.

Олександр Володимирович показав широкий спектр методів, форм, засобів, педагогічних прийомів, що дозволили розкрити його неповторність і педагогічний талант під час проведення уроку. Даний конкурс відкрив для вчителя нові можливості та великі перспективи, став ще однією сходинкою до вершини професійної майстерності, відкрив багато нових граней його педагогічного досвіду, став школою самоствердження і самовираження. Він отримав величезний досвід та багато емоцій, вражень, розкрив свій потенціал та інноваційні професійні здібності.

Журі обласного конкурсу відзначило конкурсанта за високий фаховий та професійний рівень, високу педагогічну ерудицію, ґрунтовні знання з предмету, досконалу методику його викладання та організації навчально-виховного процесу, уміння налагоджувати контакт із дітьми, спрямовувати їх діяльність на практичне засвоєння програмового матеріалу та визнало переможцем. Тож, щиро вітаємо Олександра Володимировича з високими здобутками в конкурсі та перемогою!

Урочиста церемонія нагородження переможців та лауреатів відбулася у актовій залі Кіровоградського обласного навчально-виховного комплексу (гімназія-інтернат – школа мистецтв). Переможців вітали Сергій Петрович Коваленко, перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, заслужений працівник освіти України; Володимир Петрович Таборанський, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації; Людмила Вікторівна Корецька, директор комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», заслужений працівник освіти України; Світлана Леонідівна Скалько, голова Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників освіти та науки України, заслужений працівник профспілок України, заслужений працівник освіти України; Микола Ілліч Садовий, професор кафедри фізики та методики її викладання Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Вітали також Олександра Володимировича і делегації відділу освіти райдержадміністрації у складі начальника Гавриленко Н.А. та завідувача РМК Ошеги З.С. і Петрівського навчально-виховного об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія» у складі директора Вєтрової А.С. та її заступників Чирви І.М. та Калінчук С.Ю.

У марафоні педагогічних ідей і думок швидко пролетіли конкурсні дні для Олександра Володимировича. Всі тривоги уже позаду, підсумки конкурсу підбито. Але попереду ще багато роботи. Олександра Володимира чекають ще більш напружені випробування: участь у Всеукраїнському етапі конкурсу. Бажаємо йому успішного фіналу в нелегкій боротьбі професіоналів.

Зичимо міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя – творінні добра, навчанні та вихованні учнівської молоді.

Нехай кожен день приносить йому радість і задоволення від зробленого, а щирість і талант знаходять відгук у серцях вихованців.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.