Засідання ради РМК

Відповідно до плану роботи методичного кабінету 08 грудня 2017 року відбулося засідання ради районного методичного кабінету, у ході якого були розглянуті актуальні питання. На засіданні були присутні члени ради та заступники директорів з навчально-виховної роботи освітніх закладів району.

Засідання розпочалося із презентації творчих надбань з досвіду роботи вчителів –предметників на встановлення та підтвердження звання «Вчитель-методист». Члени ради районного методичного кабінету ухвалили рішення встановити звання «Вчитель – методист» Оранському О.В., учителю фізики комунального закладу «Петрівське НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів - гімназія» та підтвердити звання «Вчитель-методист» Чонопольському С.В., учителю музичного мистецтва Петрівської ЗШ І-ІІІ ступенів, Шашубі Л.А., учителю російської мови та зарубіжної літератури комунального закладу «Петрівське НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів - гімназія».

На засідання ради РМК було запрошено Вєтрову А.С., директора комунального закладу «Петрівське НВО «ЗШ І-ІІІ ступенів - гімназія», учасника обласного науково-практичного семінару директорів гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл, навчально-виховних комплексів (об’єднань) та експериментальних навчальних закладів з проблеми «Управління інноваційною освітньою діяльністю як умова розвитку професійної компетентності педагога», що відбувся на базі комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

Цікаво та змістовно Алла Степанівна презентувала учасникам засідання пілотний проект комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання № 25 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, природничо-математичний ліцей, центр позашкільного виховання «Ліра» щодо реалізації нового Державного стандарту початкової загальної освіти та досвід роботи комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад I ступеня «Гармонія» – гімназія імені Тараса Шевченка – центр позашкільного виховання «Контакт» щодо створення та функціонування Всеукраїнського науково-методичного віртуального STEM – центру.

Звернула увагу на хід реалізації основних позицій Концепції «Нова українська школа» і зорієнтувала ЗДНВР на забезпечення належного науково-методичного супроводу роботи з педагогічними працівниками на формування вмотивованого компетентного вчителя як агента змін в освіті, який здатен готувати випускника Нової школи. Алла Степанівна детально зупинилася на питанні «Педагогіка партнерства», в основі якого – спілкування, взаємодія та співпраця між учителем, учнем і батьками.

Савостікова В.М., методист районного методичного кабінету, проінформувала про підсумки роботи з підвищення кваліфікації керівних та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти району у 2017 році та звернула увагу на реєстрацію, проходження дистанційних курсів, тренінгів у міжкурсовий період.

Про стан викладання освітньої галузі «Технологія» (інформатика) в умовах реалізації Концепції «Нова українська школа» у Новостародубському секторі Петрівського освітнього округу доповіла методист районного методичного кабінету Оранська І.В.. Ірина Володимирівна акцентувала увагу ЗДНВР щодо активізації роботи вчителів інформатики з підготовки учнів до олімпіади з основ програмування.

Методисти РМК (Горбанець Л.М., Оранська І.В., Суліма Д.О.) доповіли про результати проведення І( районного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2018» з номінацій «Українська мова і література», «Німецька мова», «Фізика», «Фізична культура».

Виступи учасників засідання супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

У ході засідання було обговорено питання щодо підготовки та проведення районної науково – практичної Інтернет - конференції «Реалізація педагогічних ідей В.О.Сухомлинського в сучасній практиці навчального закладу» та презентовано рубрики «До 100-річчя В.О.Сухомлинського» на сайтах закладів загальної середньої освіти заступниками директорів із навчально - виховної роботи.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.