Творчо -оздоровча поїздка до Полтавщини

06-07 вересня група працівників освіти району здійснила традиційну осінню творчо-оздоровчу поїздку. Цього разу шлях пролягав визначними місцями Полтавщини. Знайомство з Полтавщиною розпочалося з відвідин культурно-розважального комплексу «Вечори на хуторі Проні поблизу Диканьки», де до цього часу відчутний дух великого письменника Миколи Гоголя. Тут наші мандрівники мали змогу переглянути уривок з твору «Вечори на хуторі поблизу Диканьки» та посмакувати традиційними смачними варениками.

Наступним пунктом зупинки було село Великі Будища, де екскурсанти відвідали сільський музей українського весілля. В експозиції музею весільне вбрання, меблі та предмети побуту, безліч вишитих рушників, сорочок та навіть скриня нареченої. Тож освітяни мали змогу познайомитися з усім цим надбанням та взяти безпосередню участь в обряді весілля.

Далі шлях пролягав до села Опішні. У 1989 році на території села був створений музей-заповідник українського гончарства, серед експонатів якого багато цікавих виробів з кераміки і навіть цілі скульптури, на території діють садиби-музеї гончарних майстрів. Подорожуючі мали змогу переодягнутися в етнічний національний одяг, сісти за гончарний круг і навіть спробувати щось зробити з глини під керівництвом досвідченого майстра.

Наступного дня освітяни знайомилися із Полтавою. Старі і нові вулиці міста переплітаються, розширюються, забудовуються, гармонійно створюючи образ сучасного міста з багатим історичним минулим. Краса і затишок полтавських вулиць зачарувала наших мандрівників. Вони милувалися краєвидами Полтави, відвідали Хрестовоздвиженський жіночий монастир, музей-садибу Івана Котляревського та інші визначні місця міста. Повні вражень повернулися подорожуючі додому.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.