Акція „Нові стандарти – нова школа”

Із метою обміну досвідом у рамках Всеукраїнської акції „Нові стандарти – нова школа” делегація освітян у складі завідувача РМК Лепської О.П. та директорів ЗНЗ Петрівського району відвідала Онуфріївський район. Директори шкіл Петрівського району побували у 13 загальноосвітніх закладах Онуфріївського району, де ознайомилися зі станом готовності ЗНЗ до впровадження Державного стандарту початкової, базової та повної загальної середньої освіти.

Відбулося засідання круглого столу „Нові стандарти – нова школа” за участю Запорожець Т.М., представника МОН України, Шатної Л.Ф., начальника відділу департаменту освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, Гончар А.Г., заступника голови Онуфріївської районної державної адміністрації. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Онуфріївської райдержадміністрації Пеннер О.В. розповів про особливості системи освіти району. Освітяни обмінялися досвідом роботи щодо організації харчування, медичного обслуговування, проаналізували готовність закладів освіти до впровадження нових Державних стандартів: матеріально – технічного, інформаційно – методичного, кадрового забезпечення.
Учасники зустрічі зазначили, що проведення Всеукраїнської акції „Нові стандарти – нова школа” стало змістовним заходом, який дав можливість ознайомитися з підготовкою навчальних закладів до впровадження нових Державних стандартів, з новим досвідом, з новими ідеями. А співпраця, яка стане продовженнями зустрічі, сприятиме впровадженню нових ідей у практичну діяльність.
Після обговорення , зацікавленого обміну досвідом освітяни оглянули Онуфріївську ЗШ І-ІІІ ступенів, де відбувалася зустріч, та побували у Павлиській ЗШ №1 І-ІІІ ступенів імені В.О.Сухомлинського. Змістовну, захоплюючу екскурсію провела директор школи Деркач В.Ф., яка щиро, невимушено розповіла про школу, традиції, започатковані В.О.Сухомлинським, які до цього часу панують у закладі, поділилася своїми секретами управлінської діяльності.
Незабутні враження залишилися в освітян після відвідин меморіального музею В.О.Сухомлинського, де цікаву екскурсію провела директор музею Ткаченко З.Ю.
Учасники акції вдячні Міністерству освіти і науки України та департаменту освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації за надану можливість обміну досвідом роботи між освітянами Кіровоградської області.
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.