Про участь у обласному конкурсі " Інновації в освітньому просторі : сучасні тренди"

Щодо проведення обласного конкурсу «Інновації в освітньому просторі: сучасні тренди»

Повідомляємо, що відповідно до наказу начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 09 вересня 2019 року № 652-од «Про проведення обласного конкурсу наукових, навчальних і методичних розробок «Інновації в освітньому просторі: сучасні тренди» відбудеться за такими номінаціями:

• STEM – захід (урок, проєкт, екскурсія тощо).

• Дистанційне навчання. • Мобільні технології.

• Змішане навчання.

До 28 жовтня 2020 року необхідно зареєструватися на вказаний конкурс за посиланням: https://cutt.ly/kst2020 .

Із умовами щодо організації та проведення обласного Конкурсу можна ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/k_st .

Умови організації проведення обласного конкурсу наукових, навчальних і методичних розробок «Інновації в освітньому просторі: сучасні тренди»

І. Загальні положення

1. Ці Умови визначають організацію та процедуру проведення конкурсного відбору наукових, навчальних і методичних розробок для працівників системи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти.

2. Конкурс здійснюється з метою підвищення рівня навчальнометодичного забезпечення освітньої діяльності закладів системи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, а також сприяння професійному розвитку працівників системи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти в єдиному науковометодичному просторі.

3. На Конкурс подаються наукові, навчальні і методичні розробки для працівників системи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти за номінаціями, які визначаються щорічно.

ІІ. Організація Конкурсу

1. Конкурс проводиться комунальним закладом «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

2. Конкурс оголошується наказом директора комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

3. Оголошення про Конкурс містить інформацію про номінації, терміни початку і закінчення реєстрації заявок на участь у Конкурсі, умови його проведення, порядок подання документів, номери контактних телефонів організаторів Конкурсу.

4. Оголошення про Конкурс доводиться до відома керівників органів управління освітою райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад, керівників закладів професійної (професійнотехнічної) освіти, керівників закладів освіти обласного підпорядкування.

5. Після закінчення реєстрації заявок на участь у Конкурсі члени журі проводять експертну оцінку конкурсних розробок. На підставі рішення журі видається наказ начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації. Розробки подаються на Конкурс окремо в кожній з номінацій та оцінюються за окремими критеріями.

6. Автори конкурсних розробок нагороджуються управлінням освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації відповідними дипломами лауретів та учасників Конкурсу.

7. Спосіб відзначення переможців Конкурсу визначається щороку окремим наказом начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації.

8. Результати Конкурсу оприлюднюються через засоби масової інформації, висвітлюються на сайті комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

ІІІ. Учасники Конкурсу

1. Конкурс є відкритим. У Конкурсі можуть брати участь окремі автори (науково-педагогічні і педагогічні працівники закладів дошкільної, загальної середньої освіти, керівники, педагогічні працівники органів управління освітою райдержадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад міст обласного значення, міських, селищних, сільських рад об’єднаних територіальних громад, закладів професійної (професійно-технічної освіти, закладів обласного підпорядкування) та авторські колективи, які мають необхідну фахову підготовку та розробили науково-методичні або навчальнометодичні матеріали для працівників системи дошкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти відповідно до вимог Конкурсу.

2. Автор (колектив авторів) може заповнити відповідну реєстраційну форму лише один раз в одній номінації.

ІV. Вимоги до конкурсних робіт

1. Реєстрація на Конкурс відбувається в режимі онлайн. Термін реєстрації на участь у Конкурсі, формат розробок визначається наказом комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

2. Розробки мають бути виконані українською мовою.

3. На Конкурс не приймаються розробки, які раніше подавалися на інші конкурси.

4. Матеріали, надіслані на Конкурс, не повертаються, рецензії на них не висилаються.

5. Відповідальність за зміст представлених на Конкурс розробок несуть автори. У разі виникнення негараздів, претензії, що пов’язані із порушенням авторських прав (плагіат, порушення правил цитування тощо), направляються безпосередньо авторам конкурсних робіт.

6. Направлення конкурсних матеріалів на адресу оргкомітету вважається згодою авторів/авторських колективів на публікацію та інші види поширення інформації про конкурсну розробку, включаючи проведення презентацій та виставок, публікації електронних варіантів робіт у комунальному закладі «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського».

V. Журі Конкурсу

1. Для проведення Конкурсу комунальним закладом «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» створюються організаційні комітети та формується склад журі. Персональний склад журі формується з наукових, науково-педагогічних працівників комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського. До складу журі можуть бути залучені вчителі, викладачі закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, закладів обласного підпорядкування (за згодою). До складу журі не можуть входити автори розробок, поданих на Конкурс. У разі подачі на Конкурс власної розробки, член журі має зробити про це заяву і скласти свої повноваження.

2. У своїй діяльності журі керується чинним законодавством, цими Умовами, а також принципами об’єктивності, професіоналізму, демократії.

3. Кожен із членів журі проводить оцінювання якості розробки, поданої на Конкурс, відповідно до визначених критеріїв.

VІ. Визначення переможців Конкурсу

1. Остаточне рішення схвалюється за сумою балів, набраних конкурсною розробкою в процесі проведення експертизи, та затверджується простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів журі. У разі рівного розподілу голосів, ухвальним є голос голови журі.

2. За підсумками Конкурсу журі може в разі потреби збільшувати кількість відзнак дипломами І, ІІ та ІІІ ступенів, а також лауреатів Конкурсу у кожній з номінацій, але не більше ніж: 1 диплом І ступеня, 2 дипломи ІІ ступеня, 3 дипломи ІІІ ступеня.

3. Рішення журі оформляються протоколом. Протокол є підставою для підготовки наказу начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації про підсумки Конкурсу.

VІІ. Фінансове забезпечення Конкурсу

1. Витрати на проведення Конкурсу здійснюються за рахунок коштів комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського», а також інших, не заборонених законодавством, джерел фінансування.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.